Seydişehir'de anne ve çocukları koruma altına alındı

Konya’nın Seydişehir ilçesinde, aile içi şiddet gören kadın ve üç çocuğu koruma altına alınırken, kadına iş, çocukların ise kreş, okul masrafı ve giyecek gibi ihtiyaçlarının karşılanması kararlaştırıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2013 21:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Seydişehir'de anne ve çocukları koruma altına alındı

Konya'nın Seydişehir ilçesinde, aile içi şiddet gören kadın ve üç çocuğu koruma altına alınırken, kadına iş, çocukların ise kreş, okul masrafı ve giyecek gibi ihtiyaçlarının karşılanması kararlaştırıldı.

Seydişehir Cumhuriyet Başsavcılığı Aralık Ayı Koruma Kurulu Toplantısı Seydişehir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Koruma Kurulu toplantısı yapıldı. Cumhuriyet Başsavcısı Erdoğan Demirtaş Başkanlığında yapılan toplantıya Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, Ceza ve İnfaz Kurumu Müdürü Nihat Şahin, Denetimli Serbestlik Müdürü Ruhşen Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necip Şan, Sağlık Grup Müdürü Ayşegül Candan Harmankaya, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve banka müdürlerinin katılımıyla Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi toplantı salonunda yapıldı. Cumhuriyet Başsavcısı Erdoğan Demirtaş açılış konuşmasında Koruma Kurulunun görevleri ve önemi konusuna değinerek aile içi şiddete maruz kalan G.Y'nin mağduriyetinden bahsederek kurul üyelerinin yardım konusunda önerilerini istedi. Kurul üyeleri ise mağdur durumdaki G.Y'nin kreşe giden 5 yaşındaki kız çocuğunun Kardelen Anaokulu'na alınmasında yardımcı olunacağını, 17, 12 ve 5 yaşındaki üç çocuk ile annenin giyim, gıda ve eğitimine yardım sağlayacaklarını, aileye para ve sürekli çalışabileceği bir iş için yardımcı olabileceklerini ve kırtasiye masraflarını karşılayacaklarını belirttiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber