Başkentte su sıkıntısı kapıda

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2006 14:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkente su sağlayan barajların havzalarına yeteri kadar yağış düşmediği için barajlardaki doluluk oranının yüzde 35'lere kadar düştüğü bildirildi.

Ankara'nın kış aylarında günlük 700-800 bin metreküp arası, yaz aylarında ise 1 milyon metreküpün üzerinde su ihtiyacı bulunuyor.

ASKİ yetkilileri, Ankara'ya su sağlayan barajlardaki su seviyesinin geçen yıla oranla düşük olduğunu ifade ettiler. Yetkililer, barajlarda şu anda 428 milyon metreküp civarında su rezervi bulunduğunu, yaz aylarındaki buharlaşma da göz önüne alındığında su seviyesinin daha da azalacağını kaydettiler.

Nisan ayında yeteri kadar yağış düşmediğine dikkati çeken yetkililer, Mayıs ayında mevsim normallerinde ya da mevsim normallerinin üzerinde yağış düşmesini beklediklerini bildirdiler.

Ankara'nın su ihtiyacını karşılayan barajlardaki doluluk oranının şimdilik yüzde 35 civarında bulunduğunu ifade eden yetkililer, bu rezervin, 1 yıllık ihtiyacı karşılayacak durumda olmasına karşın vatandaşların suyu daha dikkatli kullanmaları gerektiğini belirttiler.

Ankara'nın su ihtiyacının yarıdan fazlasını karşılayan Çamlıdere Barajı'nda 261 milyon 218 bin metreküp, Kurtboğazı Barajı'nda 67 milyon 359 bin metreküp, Eğrekkaya Barajı'nda 53 milyon 683 bin metreküp, Çubuk 2 ve Akyar barajlarında ise toplam 46 milyon 500 bin metreküp su bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber