Koruyucu giyim malzemesi verilen memurlar
Enerji Hizmetleri kolunda kimlere koruyucu giyim malzemesi yardımı verileceği belli oldu
2012 ve 2013 yıllarını kapsayan toplu sözleşmede, Enerji Hizmetleri kolunda yer alan personele koruyucu giyim malzemesi verilmesine ilişkin hüküm şu şekildedir:
"Koruyucu giyim malzemesi
Madde 63- (1) 1/1/2013 tarihinden geçerli olmak üzere, bu hizmet kolu kapsamında bulunan kurum ve kuruluşların fabrika, atölye, laboratuvar, yer altı ve açık arazi şartlarında görev yapan personeline, hizmetin gereği olarak görev esnasında giyilmesi gereken koruyucu giyim malzemesi verilir. Giyim malzemelerinin standartları ile hangi personele ne kadar süreyle verileceği ve nasıl muhafaza edileceği hususları ile bu malzemelerin kullanımına ilişkin usul ve esaslar kurum ve kuruluşlar ile yetkili sendika tarafından birlikte belirlenir."
2014 ve 2015 yılı Toplu Sözleşmesinde, Enerji Hizmetleri kolunda yer alan personele ilişkin olarak yer alan hüküm ise şu şekildedir:
"Koruyucu giyim malzemesi
Madde 2- (1) Bu hizmet kolu kapsamında bulunan kurum ve kuruluşların fabrika,
atölye, laboratuvar, yer altı ve açık arazi şartlarında görev yapan personeline,
hizmetin gereği olarak görev esnasında giyilmesi gereken koruyucu giyim malzemesi
verilir. Giyim malzemelerinin standartları ile hangi personele ne kadar süreyle
verileceği ve nasıl muhafaza edileceği hususları ile bu malzemelerin kullanımına
ilişkin usul ve esaslar kurum ve kuruluşlar ile yetkili sendika tarafından birlikte
belirlenir."
2013 İÇİN, YILIN SON AYINDA DÜZENLEME YAPILDI
2013 yılına yönelik koruyucu giyim malzemeleri için Aralık ayında düzenleme yapıldı. Devlet Su İşlerinde yapılan ve malzeme verilmesine esas hususları içeren bir Genelge çıkarıldı. Genelgenin ekinde de, bu malzemelerin verileceği unvanlar tek tek sayılma yoluyla belirtildi.
Ancak unvanların sayma yoluyla belirtilmesi, bazı unvanların unutulmasını da beraberinde getirmektedir. Koruyucu giyim malzemesi verilmesine yönelik düzenlemede sayma yöntemi yerine, 657'ye ekli Ek gösterge cetvelindeki düzenlemenin aynısının esas alınmasında fayda bulunmaktadır.
Aksi halde sık sık unutulan unvanlar için, Genel Müdüre ek onay alınmak zorunda kalınır. DSİ'de yaşanan örnekte, ilk belirlemede Matematikçi, Fizikçi, Mimar gibi unvanlar unutulmuş ve bunlar için ek onay alınmıştır. Ancak bu ek onay da yetmemiştir. Hala bazı unvanlarda çalışan memurlar kendilerinin unutulduğunu belirtmektedir. Bu unutmanın önüne geçebilmek için, sayma yönteminden vazgeçilmesi uygun olacaktır.
İŞTE DSİ ÖZELİNDE YAPILAN BELİRLEMELER
İlgili Genelge için tıklayınız.
Genelgenin ekinin ilk hali için tıklayınız.
Genelgenin ekinin ikinci hali için tıklayınız.
İŞTE DSİ'DE KORUYUCU GİYİM MALZEMESİ VERİLECEK UNVANLAR