Komisyon, sosyal politikalarla ilgili tasarıyı görüşüyor

Sosyal politikalarla ilgili "torba tasarı"nın tümü üzerinde görüşmelere geçildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ocak 2014 20:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın tümü üzerinde görüşmelere geçildi.

Tasarı üzerinde görüşmeler başlamadan önce muhalefet milletvekilleri, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu'nun kanun teklifinin alt komisyonda tasarıyla birleştirildiğini, bunun İçtüzüğe aykırı olduğunu savundu.

Komisyon Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, usule aykırı işlem olmadığını belirterek, tasarı ile teklifin birleştirilmesinin oylanması talebini reddetti.

Alt Komisyon Başkanı AK Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, 58 maddelik tasarının, önerilerle 126 madde olarak komisyona getirildiğini söyledi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'a, muhalefet milletvekillerinin bugünkü toplantıda sert eleştiriler getirdiğini ve "kantarın topuzunu biraz kaçırdığını" ifade eden Demiröz, "Bu durum sizi endişelendirmesin. Tasarı görüşülürken değerli katkılarını sunacaklardır" dedi.

Daha sonra tasarının tümü üzerinde görüşmelere geçildi.

CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, engelliler, karayolları güvenliği, kayıt dışını önleme gibi konularda olumlu düzenlemelerin bulunan tasarıda, "kabulü demokrasi açısından olanaksız" maddelerin de yer aldığını ileri sürdü.

İnternet ile ilgili düzenlemeye değinen Ayaydın, bu maddenin keyfiyete açık bir ortam yaratacağını, ifade ve basın özgürlüğünü kısıtlayacağını savundu.

Komisyon Başkanvekili Bilgiç, yarın saat 11.00'de toplanmak üzere toplantıyı kapattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber