Bakan Çelik istifaları değerlendirdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2006 12:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Bakanlıktaki istifalarla ilgili olarak, "Bir yerde değişim, dönüşüm çabası içinde olduğunuz zaman statükocu bir anlayış, bu değişim ve dönüşüme direniyor" dedi.

"Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığında birçok değişiklikler yaptıklarını" söyleyen Çelik, "Bu değişikliklerden sonra bizim yaptıklarımızın engellenmesi yönünde de birçok insanın birçok farklı gayreti oldu" diye konuştu.

Çelik, Ulaştırma Bakanlığındaki protokol imza töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Ziya Selçuk'un istifa gerekçesinde Bakanlıkta işlerin yürümediği eleştirileri de vardı. Ayrıca İlköğretim Genel Müdürü Servet Özdemir de istifa etti ve birtakım iddialar var. Bunları nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Çelik, şunları söyledi:

"Bazı arkadaşlarımın yakınmalarından ben de yakınıyorum. Bir yerde değişim, dönüşüm çabası içinde olduğunuz zaman statükocu bir anlayış bu değişim ve dönüşüme direniyor. Biliyorsunuz biz özellikle Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığında birçok değişiklikler yaptık. Bu değişikliklerden sonra bizim yaptıklarımızın engellenmesi yönünde de birçok insanın birçok farklı gayreti oldu. Ben bunun detayına inmeyeceğim ama biz siyasiler, bir engelle karşılaştığımız zaman veya yaptığınız güzel işleri sabote etmeye yönelik birilerinin gayreti olduğu zaman onu aşmak için gayret gösteririz."

Bir başka soru üzerine Çelik, özel okulların fiyatlarına müdahale edemeyeceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber