Kayıp üsteğmen soruşturması DNA testi ile aydınlatılacak

Bursa’da 271 gündür kayıp olan üsteğmen için başlatılan arama seferberliğinde bulunan kemik parçaları ve kıyafetler, DNA incelemesi için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2014 14:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kayıp üsteğmen soruşturması DNA testi ile aydınlatılacak

Bursa'da 271 gündür kayıp olan üsteğmen için başlatılan arama seferberliğinde bulunan kemik parçaları ve kıyafetler, DNA incelemesi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Siber Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri ise, bölgedeki aramalarda ele geçirilen telefon, fotoğraf makinesi, SIM kart ve CD'leri incelemeye aldı.

Edinilen bilgiye göre geçen yıl 26 Nisan'da izinli olarak geldiği Bursa'da kaybolan Aydın'ın Çine İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Kazım Topaç'ın ailesinin müracaatı üzerine, Bursa Cumhuriyet Savcısı Özgür Katip Kaya tarafından soruşturma başlatıldı. Geçtiğimiz günlerde arama kurtarma ekiplerinin tesadüfen bazı eşyaları ile kimlik ve silahını bulduğu kayıp üsteğmen için Uludağ eteklerindeki ormanlık alan didik didik arandı. Bulunan onlarca kemik ile kayıp üsteğmene ait olduğu düşünülen eşyalara el konuldu.

Üsteğmene ait olduğu düşünülen kemik parçaları ile kıyafetler, DNA incelemesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Parçalar, anne ve babasından alınan DNA örnekleriyle mukayese edilecek. Öte yandan bölgedeki aramalarda ele geçirilen telefon, fotoğraf makinesi, SIM kart ve CD'ler de incelenmesi için Siber Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber