ABD'de çöp topladı, köyüne okul yaptırdı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Mayıs 2006 12:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) temizlik işçisi olarak çalışarak emekli olduktan sonra Türkiye'ye dönen hayırsever kadın, köyüne 3 derslikli ilköğretim okulu ek binası yaptıracak.

İkisi kız 3 çocuk annesi olan 66 yaşındaki Semiha Alibek, Adana Valiliği'nde bugün Vali Yardımcısı İsmail Korkmaz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Abdullah Zühtü Ovalı ve Ahmet Öztürk'ün katıldığı törende, doğum yeri olan Kozan İlçesi'ne bağlı Damyeri Köyü'nde bulunan tek derslikli ilköğretim okulunun yanına 130 bin YTL harcayarak 3 yeni derslik yaptırmak üzere protokol imzaladı. Vali Yardımcısı Korkmaz, Semiha Alibek gibi eğitime katkı sağlayan hayırseverlere teşekkür ederken, katkılar sayesinde Adana'nın 5 bin olan derslik açığının 2 bin 500'lere kadar indiğini, bundan sonra gelecek yardımlarla dershâne ihtiyâcının daha da azalacağına inandığını söyledi.

Semiha Alibek, ABD'nin New York kentinde 11 Eylül'de saldırıya uğrayan İkiz Kuleler'in bulunduğu bölgede bir firmaya bağlı temizlik işçisi olarak görev yaptığını, emekli olduktan sonra Türkiye'ye döndüğünü belirtirken, gençlerin eğitimsizliği ve kız-erkek ayrımı yapıldığı için kazandıklarını eğitime bağışlama kararı aldığını söyledi. Gençliğinin yurtdışında geçtiğini belirten Alibek, "Türkiye'ye döneli 14 sene oldu. Ama geldiğimde, en büyük kaybımızın gençliğimizin eğitimsizliği olduğunu gördüm. Bunun için çabalıyorum. Yani eğitime çok kıymet vermemiz gerekiyor. Hele kız çocuklarına. Bunun için bilakis anne ve babalardan kız çocukları için çok rica ediyorum, kız çocuklarını eğitsinler. Benim 3 kızım bir oğlum var. Ama bir gün dahi oğluma 'sen oğlumsun' demedim. Çünkü, onun da, kızlarımın da iki eli var. Oğlum da, kızım da bana kahvaltı hazırlardı. Oğlan çocuğuyla kız çocuğunu ayırmayalım ne olursunuz. Türkiye'de bu var. Buna çok üzülüyorum. Kadınlarımız eziliyor, kızlarımız ezilmesin, kocaya mahkûm kalmasın. Bunu istiyorum. İsraf haramdır, giyinmeme, yememe de çok dikkat ediyorum. Vatanıma, ülkeme bir şeyler yapmak istiyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber