Kimliği çalınan vatandaşa fatura şoku

Alibeyköy’de park halindeki araçtan sürücüye ait kimliği çalan hırsızlar, sürücü adına cep telefonları ve GSM hatlarını aldı. Olay, sürücünün evine gelen kabarık faturalarla ortaya çıktı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Şubat 2014 14:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kimliği çalınan vatandaşa fatura şoku

Alibeyköy'de park halindeki araçtan sürücüye ait kimliği çalan hırsızlar, sürücü adına cep telefonları ve GSM hatlarını aldı. Olay, sürücünün evine gelen kabarık faturalarla ortaya çıktı.

İddiaya göre, Barış Topal üç ay önce namaz kılmak için camiye gidip, aracını yol kenarına park etti. Bu sırada parkta dolanan üç zanlı, bunu fırsat bilerek araca yöneldi. Zanlılardan biri arabanın sahibiymiş gibi davranıp ceketi ve evrak çantasını alıp uzaklaşırken, diğer iki zanlı ise cüzdanı ve diğer eşyaları aldı. Yoldan geçen vatandaşların gözü önünde gerçekleşen hırsızlık olayı, güvenlik kameraları tarafından da görüntülendi.

Aracına binen Barış Topal, hırsızlık olayını fark edince karakola gidip şikayette bulundu. Ancak aradan geçen 3 aylık zaman diliminde zanlılar yakalanamadı. Zanlılar hırsızlık yapmakla yetinmedi. Barış Topal'ın kimliklerini kullanarak GSM şirketlerinden cep telefonu ve hatlar aldı. Acı gerçek ise 1 ay sonra eve gelen kabarık faturalarla ortaya çıktı.

Mağdur edildiğini belirten Barış Topal, "3 ay önce öğle namazını kılmak için bir caminin önüne yanaştım. Namazımı kılıp çıktıktan sonra arabamdan ceketimi, evrak çantamın, cep telefonumun ve içimde ehliyet ile kimliğimin bulunduğu cüzdanımın çalındığını fark etti. Bunun üzerine hemen karakola gittim. Çalıntı raporu hazırlandı. Görüntü kayıtları da vardı ama ilgilenen pek olmadı. Giden gitti gözüyle baktım ve evime geldim. 3-4 hafta sonra evime cep telefonu faturaları gelmeye başladı. İlk fatura geldiğinde müşteri hizmetlerini aradım ve durumu izah ettim. Adliyeye başvurmamı istediler. Bende adliyeye gittim. Bir hafta sonra bu sefer başka bir GSM şirketinden fatura geldi. İlk gelen fatura 100 TL civarındaydı. Diğer GSM şirketinden 80 TL'lik bir fatura geldi. Fakat ondan bir de cep telefonu almışlar'' dedi.

"PARAYI ÖDEMEK İSTEMİYORUM"

GSM şirketinden evrakları talep ettiğini belirten Topal, ''Zanlılar benim ehliyetimin üzerine kendi fotoğraflarını yapıştırmışlar. Sahte imza ile başvuru yapmışlar. Şirket bana 'biz evrak sahteciliği tespit edemedik' diyor. Ben de savcılığa başvurdum. Parayı ödemek istemiyorum. Şu an bekliyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber