Kış kuraklığı yazın hastalık getirecek

Yağışsız geçen kış mevsimi doğayı olduğu gibi insan metabolizmasını da olumsuz etkiliyor. Yaz aylarında beyin, kalp, eklem rahatsızlıkları ile birlikte depresyon ve kronik yorgunluk riski yüksek.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 13 Şubat 2014 07:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kış kuraklığı yazın hastalık getirecek

MERVE ENGİN

TÜRKİYE genelinde kurak geçen kış, sağlık sorunlarını da beraberinde getirecek gibi görünüyor. Yağmur ve kar yağışının azlığı insan metabolizmasını da fiziksel ve ruhsal olarak etkiliyor. İnsan organizmasında elektrik akımı sistemi olduğunu ve vücudumuzun bu akımla işlevini sürdürdüğünü belirten Medical Park Bahçelievler Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Engin Türkmen şunları söyledi:

Mikroplar ölmedi enfeksiyon çok

"Kış aylarında yaşanması gereken don ve kar yağışı mikropların ölmesini sağlar. Kış ayını da yaz ayı gibi geçirirseniz mikroplar ölmez ve enfeksiyonlar artar. Atmosferdeki nem, rüzgar, kar, yağmur ya da sıcak hava organizmamızda değişikliklere yol açıyor. Kış aylarında insan vücudunun negatif iyon yüklenmesi ve yağ dokusunu artırması gerekli. Hava mevsim normallerinde seyretmezse, vücudumuz da tıpkı doğa gibi birtakım bozukluklara uğrar. Tiroid dokumuz dengesiz çalışır, beyin dokumuzun iyon geçişlerinde problemler oluşur, kalbimizdeki elektrik akımı negatif bir etkiye uğrar ve sonucunda kalpte ritm bozuklukları oluşur. Kaslarımızda ve eklemlerimizde ağrılar, kramplar oluşur. Bütün bunlar da yaza daha gergin, sinirli ve yorgun girmemize neden olur.''

Bahar depresyonu kapıda

Soğuk günleri yaşamadan, bahar sevincinin farkına varamayacağımızı ifade eden Dr. Türkmen sözlerine şöyle devam etti: "Sürekli terlediğinizi düşünün...Vücudunuz sodyum ve potasyum kaybına uğrar ve bacak krampları gelişir. Kışın kar, yağmur ve rüzgar ile vücudumuza gerekli olan sodyumu, potasyumu ve daha bir çok akımı depoluyoruz. Hava olması gerektiği gibi devam etmezse, bahar depresyonlarında ve yaz psikozlarında artış olur. Verimlilik düşer, bağışıklık sistemimiz de etkilenir. Yaza yorgunluğunuzu atamadan aksine daha yorgun olarak girersiniz. Ayrıca Gelecek kışa hastalıklarımızı taşıyabiliriz"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber