22 Mayıs 2006'ın Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2006 10:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Cezayir'de...

- Erdoğan, Meclis Başkanı Amar Saydani ve Senato Başkanı Abdülkadir Bin Salih ile görüşecek.

- Şehitlik anıtını ziyaret edecek olan Erdoğan, Türk işadamlarıyla bir araya gelecek.

2- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, YÖK Başkanı Erdoğan Teziç ve üniversite rektörlerini Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

3- Eski Başbakan Bülent Ecevit'in GATA'daki tedavisi sürüyor.

4- TBMM Başkanı Bülent Arınç, Bahreyn'e gidecek.

- Türkiye Büyükelçiliği'nde Türk toplumu temsilcileriyle görüşecek olan Arınç, Bahreyn Temsilciler Meclisi Başkanı El Dahrani'nin onuruna vereceği akşam yemeğine katılacak.

5- Kadının Toplum İçindeki Yerinin Kuvvetlendirilmesi Hakkında Demokrasi Yardım Diyalogu Hükümetlerarası Konferansı Ankara'da başlıyor.

- Konferansın açılışını Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile kadın ve aileden sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu yapacak.

6- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, IMF yetkilileriyle Hazine Müsteşarlığı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

- Toplantıya, IMF Türkiye Masası Şefi Lorenzo Giorgianni ile Türkiye Temsilcisi Hugh Bredenkamp, Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakçı ve Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz da katılacak.

7- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Uşak'a özel havayolu şirketlerine ait uçak seferlerinin başlaması nedeniyle düzenlenecek törene katılacak.

8- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Ankara'da bakanlığınca düzenlenen "Biyolojik Çeşitlilik ve Korunan Alan Yönetimi Ulusal Toplantısı"nın açılışında konuşacak.

9- Danıştaya silahlı saldırıdan sonra başlatılan soruşturmaya ilişkin gelişmeler izleniyor.

10- Belçika Genelkurmay Başkanı Orgeneral August Van Daele, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ü Genelkurmay karargahında ziyaret edecek.

11- Siyasi partilerden...

- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Sekreteri Ali Akcan ve beraberindeki heyeti parti genel merkezinde kabul edecek.

- HÜRPARTİ Genel Başkanı Yaşar Okuyan, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

12- Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Egemen Bağış başkanlığındaki TBMM heyetinin Washington'daki temasları izleniyor.

13- Karadağ'da bağımsızlık için dün düzenlenen halkoylamasının resmi sonucunun açıklanması bekleniyor.

- Karadağ, Mareşal Tito'nun kurduğu Yugoslavya'dan ayrılan son devlet olacak.

14- Hazine, itfa tarihi 12 Ocak 2011 olan 6 ayda bir değişken kupon ödemeli YTL cinsinden devlet tahvilini yeniden ihraç edecek.

15- AB Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Genel Direktörü Michael Leigh, TÜSİAD Boğaziçi Üniversitesi Dış Politika Forumu'nun ev sahipliğinde İstanbul'da "Genişleme ve Kıbrıs Meselesi Bağlamında AB-Türkiye İlişkileri" konulu konferans verecek.

16- İstanbul Valisi Muammer Güler'in de katılacağı törenle, malul ve şehit olan Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına ve mirasçılarına, "Devlet Övünç Madalyası" verilecek.

17- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Çırpıcı Deresinin ıslah çalışmalarını inceleyecek.

18- Toplantı... Tören... Ziyaret... Konferans...

- Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Tevfik Bilgin, Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi tarafından Isparta'da düzenlenen "Türkiye'deki Bankacılık Sistemleri" konulu konferansa konuşmacı olarak katılacak.

- TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen "Kadastro Kongresi" Ankara'da toplanacak.

- İstanbul Sanayi Odası (İSO) bünyesinde faaliyet gösteren AB Bilgi Merkezi tarafından "AB İhalelerinde Başarılı Olmanın Yolları" konulu bir seminer düzenlenecek.

- Ege Bölgesi Sanayi Odasında, yeni Türk Ticaret Kanunu taslağına ilişkin toplantı yapılacak.

- Mülkiye Teftiş Kurulu 25. Meslek Toplantısı, Antalya'nın Kemer ilçesinde yapılacak.

- Edirne'de, Trakya Üniversitesi 13. Kültür Sanat ve 23. Spor Şenlikleri törenlerle başlayacak.

- Güneydeniz Saha Komutanı Koramiral Alev Gümüşoğlu, Ege Genç İşadamları Derneği'ni ziyaret edecek.

- AB Parlamentosu üyesi Cem Özdemir, İzmir'de "AB-Türkiye ilişkilerinde gerçekler ve önyargılar" konulu konferans verecek.

19- Atatürk'ün eşyası tek müzede toplanıyor.

- Samsun'da onarımı tamamlanan Gazi Müzesi yeniden açılıyor.

- Atakum Rotary Kulübünün üstlendiği projeyle, Gazi ve Atatürk müzelerinde sergilenen Atatürk ve Kurtuluş Mücadelesi dönemine ait eşya, Gaze Müzesinde toplandı.

20- Kamu İhale Kurumu Başkanı Hasan Gül:

- "Kamu ihale mevzuatına yönelik yeni bir taslak üzerinde çalışma başlatıldı."

- "Avrupalılar diyor ki: Siz yerli isteklilere hiçbir avantaj sağlamayın, eşik değeri düşürün."

- "Belki bunlar üyelik durumu biraz netleşince kaldırılabilir. Karşılığında biz de hizmetlerin serbestleştirilmesini isteyebiliriz. Ama bırakın bunu, iş adamları vize bile alamıyor."

21- Türkiye Basketbol Federasyonu 2. Olağan Mali Genel Kurulu Ankara'da Dedeman Otelde yapılıyor.


22- WTA İstanbul Cup Tenis Turnuvasında ana tablo maçları yapılacak karşılaşmalarla başlayacak.


23- Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu, başkan Aziz Yıldırım'ın görevi bırakma kararının ardından ilk toplantısını yapacak.

- Toplantıda yönetim kurulu, olağanüstü kongreye gitme veya Yıldırım olmadan devam kararı ve Daum'un durumunu görüşecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber