Dersaneleri de masaya yatıralım!

Haber Giriş : 22 Mayıs 2006 11:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DERSHANELER BAR VE KAFELERLE BİR ARADA!

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, şiddet olayları ile ilgili sayıları on binleri geçen dershaneleri de masaya yatırılması gerektiğini söyledi.

İçkili mekanlarla, bar ve kafelerle altlı üstlü bir arada bulunan dershanelerin, kursa devam eden genç ve çocukların hem psikolojik hem de sosyal ve duygusal gelişimi açısından bakıldığında yanlış bir görüntü oluşturduğunu söyleyen Avcı, İzlenen yanlış ve yanlı eğitim politikaları yüzünden bir çok dershane içkili mekanlarla, öğrencilerin kesinlikle uzak durması gereken türde yerlerle kucak kucağa olduğunu görüyoruz. Dershaneler bürokrasiyi delip, mantar gibi olur olmaz her yerde açılarak, çeşitli promosyonlar, hediyeler ve vaatlerle öğrencileri kazanmaya çalışıyor. Böylece eğitim kurumları ticari kuruluşlar haline dönüştürülmeye; öğrenciler denetim ve donanım zaafı yaşayan gecekondu vari dershanelerde korumasız bir şekilde güya geleceğe hazırlanıyor, dedi.

EĞİTİM KURUMLARINDA Kİ ŞİDDETİN GERÇEK NEDENİ?

Güvenliğin, hijyenin, huzurlu ve nezih bir ortamın okul başarısında ve öğrenci performansında oldukça önemli olduğunu, fakat bir çok dershanenin bu şartları taşımadığını söyleyen Avcı, eğitim kurumlarında artarak meydana gelen şiddet olaylarının altında; "Gelir adaletsizliği, halkın gittikçe yoksullaşması, artarak devam eden göç, işsizlik, gençlerin devlete ve geleceğe dönük güveninin azalması, kültürel yozlaşma, değerlerimizden uzaklaşma ve yabancılaşma gibi nedenlerin yanında kalabalık derslikler, derme çatma yapılmış eğitim binaları, güvenlik önlemlerinin yetersizliği, personel eksikliği, binaların yeterli fiziksel, eğitsel ve rehberlik donanımına sahip olmaması, asıl etkenlerdir", dedi.

KALEM TUTMASI GEREKEN ELLER BIÇAK TUTUYOR!

Avcı şöyle kaydetti; Türkiye'de gençler sessiz bir kalabalık. Gelecek, onlar için korkulu bir sözcük. İçlerinden çok azı yarınından umutlu. Öğrenciler yaşadığı ekonomik, sosyal, psikolojik sorunlardan kaynaklanan gerginliklerini ve güvensizliklerini okulda oluşturdukları kamplaşmalarla, şiddetle yansıtma eğilimine girmektedir Okullarındaki şiddet olayları liselerden ilköğretim okullarına kadar inmiştir. Kalem tutması gereken eller, maalesef bıçak taşıyor. Daha önce okul önlerinde gördüğümüz çeteleşme artık okul içine girdi. Okullardaki şiddet o kadar fazla ki neredeyse her gün bıçaklayan ve bıçaklanan öğrenci oluyor. Gençleri şiddete yönelten filimler, diziler, bilgisayar oyunları ve kitapların gözden geçirilmesi ve tehlikeli olanlar için bir an önce önlem alınması gerekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber