Havacılık Tazminatında hala sonuç yok

Havacılık tazminatında her gün yeni bir görüşme haberi basına servis ediliyor. Ama sonuç yok.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 20 Şubat 2014 15:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Havacılık Tazminatında hala sonuç yok

4 Aralık- Büro memur Sen, 4 Aralık 2013 tarihinde bir basın açıklaması yaptı ve "Bu konuda olumlu bir adım atılmaması durumunda 13 Aralık Cuma günü uçakların kalkışı için gerekli olan hava tahmin raporlarını hazırlamayarak bazı havaalanlarında rotar, bazı havaalanlarında ise uçak kaldırmama eylemi yapacağız" ifadelerini kullandı. Tıklayınız.

12 Aralık- Tarihler 13 Aralık'a yaklaşırken, Büro Memur Sen Başkanı Yusuf Yazgan 12 Aralık'ta bir açıklama yaparak "Haftaya Bakan Eroğlu ile görüşeceğim. Görüşme nedeniyle eylemimizi erteliyoruz. Görüşmeden havacılık tazminatının ödeneceği yönünde bir sonuç bekliyoruz. Aksi halde uçak kaldırmama eylemini belirleyeceğimiz bir tarihte yapmakta kararlıyız" dedi. Tıklayınız.

19 Aralık- Büro Memur Sen Başkanı Yusuf Yazgan, Bakan Veysel Eroğlu ile 19 Aralıkta görüştü. Görüşmede Bakan Eroğlu, konuya dair düzenlemeyi bir torba kanuna ekleyeceklerini belirtti. Tıklayınız.

26 Aralık: Bu tarihte Orman ve Su İşleri Bakanlığının bir kanun taslağı hazırladığı ve bunun Mecliste verileceği ifade edildi. Tıklayınız.

Ancak, 19 Aralık'tan bu yana Mecliste Sağlık Bakanlığı, Aile Bakanlığı ve AFAD olmak üzere 3 torba yasa görüşüldü. Bu 3 torbada da bu konuya bir teklif yer almadı.

Diğer taraftan Büro Memuır Sen bugün bir açıklama yaparak, Karabük Milletvekili Osman Kahveci'nin 12 Şubat 2014 tarihi itibariyle kanun teklifini Meclis sunduğunu açıkladı. Kanun teklifine ilişkin olarak Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, 6 Bakanlığa yazı yazdı ve görüş bildirmelerini istedi. Meclisin Mart ayı başında yerel seçimlerden dolayı tatile girecektir. Dolaysıyla sürecin Nisan ayına kalması ihtimali yüksektir.

Bir eylem yapılsaydı, süreç bu kadar uzarmıydı demeden duramıyoruz.


İŞTE MECLİSTE SUNULAN KANUN TEKLİFİ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber