TÜBİTAK'çılara soruşturma yolu

Balyoz hükümlülerinin ‘TÜBİTAK görevlileri hakkında yaptıkları suç duyurusuna ilişkin “Kovuşturmaya yer yoktur” kararı kaldırıldı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 01 Mart 2014 09:07, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
TÜBİTAK'çılara soruşturma yolu

ESRA ALUS İstanbul

Balyoz hükümlülerinin, TÜBİTAK görevlileri hakkında yaptıkları başvurunun "Kovuşturmaya yer yoktur" denilerek reddedilmesinin ardından yaptıkları itiraz, Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Mahkeme, TÜBİTAK görevlileri hakkında soruşturmanın önünü açtı.

İtiraz yerinde bulundu

Balyoz davası hükümlüleri Ali Yasin Türker, Önder Çelebi Hasan Özyurt, Mehlet Baybars Küçükatay, Derya Günergin, Zafer Erdim İnal'ın avukatları, davadaki dijital delilleri inceleyen TÜBİTAK bilirkişileri Tahsin Türköz, Erdem Alpaslan ve Hayrettin Bahşi hakkında 15 Ocak 2013 tarihinde şikayette bulunarak, Balyoz davası için 19 Şubat 2010 tarihinde verdikleri raporun gerçeği yansıtmadığını ilere sürerek suç duyurusunda bulunmuştu. Ancak İstanbul Cumhuriyet Savcılığı Memur Suçlarını Soruşturma Bürosu 13 Mart 2013'te "Kovuşturmaya yer yok" şeklinde karar vermişti. Avukatlar, 1 Nisan 2013'te karara itiraz etti. Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi ise Poyrazköy davasında geçen ay alınan ve Balyoz davasının temelini de oluşturan harddiskte sistem saatin geri alınmış bilgisayardan veri aktarımı yapıldığını ortaya koyan yeni TÜBİTAK raporuna işaret ederek, itirazı yerinde buldu.

Mahkeme verdiği kararda, "Son dönemde basında yer alan ve yine TÜBİTAK'tan alınan yeni bir raporun olay konusu raporun tam aksi yönde olduğunu ortaya çıkardığı haberleri karşısında konunun önemine binaen bu yeni raporun yeni delil olduğu kabul edilerek ilgili dosya veya ilgili kurumdan temin edilerek aynı konuda olduğunu araştırılması ve aynı konu değilse şüpheliler hakkında yeniden mukteza tayini gerekmektedir. Bu nedenlerle itirazın kabulüne, kovuşturmaya yer olmadığına dair kararının kaldırılmasına" şeklinde hüküm kurdu. Mahkeme bu kararı oybirliği ile aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber