Bakanlık kahvehanelerde kadına şiddeti anlattı

Kahvehanelerde "kadına şiddetle mücadele'' anlatıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mart 2014 17:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakanlık kahvehanelerde kadına şiddeti anlattı

-Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca kahvehane, dernek, oda ve lokallerdeki 7 bin erkeğe, kadın ve çocuklara yönelik şiddetin önlenmesi, azaltılması ve konuyla ilgili farkındalığın artırılması gerektiği anlatıldı

-Aile içi şiddetin temelinde iletişim eksikliği olduğunu belirten uzmanlar, eşlerin birbirlerini yargılamadan dinlemesi ve anlaması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu

ANKARA (AA) - MERVE YILDIZALP - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca kahvehane, dernek, oda ve lokallerdeki 7 bin erkeğe kadın ve çocuklara yönelik şiddetin önlenmesi, azaltılması ve konuyla ilgili farkındalığın artırılması gerektiği anlatıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından kamuoyuna yönelik eğitici ve bilinçlendirici faaliyetler yürütmek amacıyla biri kadın, diğeri erkek olmak üzere iki kişilik ekip tarafından 40 ilde, 80 "Aile İçi İletişimi Güçlendirmeye Yönelik Farkındalık Seminerleri" verildi.

Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı koordinatörlüğünde düzenlenen seminerlerle, kadın ve çocuklara yönelik şiddetin önlenmesi, azaltılması ve konuyla ilgili farkındalığın artırılması hedeflendi.

Aile İçi İletişim Seminerlerinde yetişkin erkeklerin yoğun olarak bulunduğu kahvehane, dernek, oda, lokal gibi mekanlar tercih edildi. Kadına yönelik şiddetin engellenmesi amacıyla verilen aile içi eğitim seminerlerine katılan 7 bin erkeğe yaşamdan örnekler verildi.

-Hikayelerle sevgi ve saygının önemi anlatıldı

Uzmanların aile içi şiddet hakkında sunum yaptığı eğitimlerde, canlandırma yoluyla öfke kontrolü konusunda katılımcılar bilgilendirildi. Aile içi şiddetin temelinde iletişim eksikliği yada hataları olduğuna vurgu yapılarak, eşlerin birbirlerini yargılamadan, eleştirmeden bir birbirlerini dinleyerek anlamaya çalışmaları ve doğru iletişim kurmaları gerektiği belirtildi.

Soru cevap yöntemiyle erkeklerin aktif katılımının sağlandığı seminerlerde, küçük hikayelerle sevgi ve saygının önemi anlatıldı. Aile içinde ve sosyal çevrede güler ve selamın insan psikolojisi üzerindeki olumlu etkileri gösterildi. Engellilere de verilen seminerlerde uzmanların anlatımları işaret diline çevrildi.

4 Eylül 2013'te Ankara'da başlayan 45 dakikalık farkındalık seminerleri Ardahan Semineri ile 29 Aralık'ta sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber