Çelik: Taban üç dönemi kaldırın baskısı yapıyor

AKP SÖzcüsü, Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik 3 dönem maddesinin kaldırılmasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 08 Mart 2014 18:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çelik: Taban üç dönemi kaldırın baskısı yapıyor

DENİZ GÜÇER

AKP SÖzcüsü, Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik 3 dönem maddesinin kaldırılmasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, "Anayasa maddesi değil sonuçta. MKYK kararıyla da değişir. Tabandan ve teşkilatlardan büyük baskı var" dedi.

Hatay'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik ve eski Aalet Bakanı Sadullah Ergin şu mesajları verdi:

TABAN ÜÇ DÖNEMİ KALDIRIN BASKISI YAPIYOR

ERBAKAN DÖNEMİ: Üç dönem kuralı neden konuldu ? AK Partiyi kurarken özellikle başta sayın başbakan olmak üzere Sayın ÇCumhurbaşykanı, Arınç dah önce milli görüş partilerinde olan insanların ciddi tecrübeleri vardı. Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer. Merhun erbakan zamanında onun etrafında çok sayıda milletvekili vardı ve onların milletvekili olmaması dahi teklif edilemezdi. Her dönem adaylardı. Nispeten genç olan ekip bu durumdan rahatsızdı. 'kadrolu milletvekili' anlayışından çıkaralım dediler. Fakat bu üç dönem uygulanmaya bakıyoruz.

HER DÖNEM YÜZDE 65-70 YENİLENDİK: Sanırım 71 kişiyiz devam eden. Toplamda bugüne kadar aşağı 800'e yakın milletvekili gelmiş. 800 içinde sabit kalan 71 kişidir. Her dönem bizim partimiz açısından yüzde 65-70 yenilenmiş. Dolasıyla bu mekanizma kurulmuş. 3 dönem yetkili kurallarda kesinlikle müzakere yapıllmarı, kendi aramızda da uzun boylu müzakere edilmedi.

TABANDAN BASKI VAR: Ama tüm teşkilatlardan buyönde bir baskı var. Tabandan bu yönde bir baskı var. Bize AK PArki'şye başbakana gönül veren insanlar 'üç dönem şartını kaldırın diyor. İşy dünyasıyla görüşüyoruz onlar da söylüyor.

ANAYASA KURALI DEĞİL: Sonuçta bu bir anayasa kuralı değil, kanun maddesi değil. Kendi bizim kendi tüzüğümüzün bir kuralıdır. Tüzüğümüzü de istişaler sonuçu değiştirilmesi gerekirse iştisare ederek değerlendiririz. Bana kalırsa böyle bir irade ortaya çıkacaksa bunun için büyük kongreye gerek yok, MKYK bile bunu halleder. Çünkü bizim sanıyorum 153b madde MKYK'ya buna yetki veriyor. Sayın Başbakan bunu en başından beri istedi, hala aynı noktada. Ama bakın Sayın Başbakan bi şey söyler, biz gider konuyunuz. Genel irade başka türlü tecelli ederse 'ben liderim kimsenin ne düşündüğü umrumda değil diyerek masaya vurmaz. 3 ay sonra 6 ay sonra ne olur? Siyasette 24 saat uzun zamandır.b Sonuçta Anayasa hükmü olmadığı için listeler bir saat önce YSK'ya verilmeden yürürlüğne girer. Kenid iç meselemizdir Türkiye kaygı duymasın. Biz şimdiden kesin ve değişmezbir ifade kullanmayız.

SADULLAH ERGİN: AYNI NOKTADAYIM

AYNI NOKTADAYIM: (Dinlemeler Erdoğan görüşmesi- Alevi hakim) :

Ben ilk yayından sonra söylediğim: GDO'lu tapelere ilişkin yorum yapmam. Genetiği değiştirilmiş kayıtlar. Onlar kayda alınıyor, belli cümlele ayıklanıyor. Geride kalan kısmı toplumu manüple etmeye dönük kısmı servis ediliyor. O açıdan siz ne derseniz deyin kendi meramızını anlatmakta zorlanırsınız. Belli cümleler kesilmiş. Aynı noktadayım. Gayri resmi, yasa dışı dinlenmiş kayıtlar. Şunun sorgulanması lazım. Bu kadar çok kayıt nasıl yapıldı, rahatça servis ediliyor. Kimse dönüp niye böyle oldu diye sorgulamıyor. Sorgulanması gereken Cumhurbaşkanı, Başbakan Bakanların üst düzey bürokrasınin bu kadar yaygın dinlenmiş olması hususudur. Bunun üzerine gidilmesi lazım.

HATAY'DA ARABI, ALEVİSİ, SÜNNİSİ VAR: Burada günde 20 program yapıyoruz. Her birinde ayrı ayrı ifade deiyoruz. Hatay'a baktığınızda arabı Alevisi sünnisi, hristiyani, Musevisi inanını inanmayanı 1.5 milyon insanı geleceğe taşımak zorundayız diyoruz. Bizim coğrafyamızda bunlar sorun teşkil etmez. Kastı aşan bir yorumu kimse yüklemesin.

AMAÇ AÇIK (Dinlemelerin silinmesi - 1 milyon kişi dinlenmiş):

TİB adalat bakanlığına bağlı değil. Soruşturmalar yapılırken gizlilik esasına gör eyapılır. Bu soruşturmalarda da bakanlığa bilgi verilmez. Bakanlığın bun udresen takip edebilmesi mümkün değil.

Bana göre asıl problem yasal değil yasadışı dinlemeler. Absürt bir dinleme kararı ile TİB tarafından kaldırılması mümkün. Bu kayıtların delil olma imkanı bulunmaması ama toplum mühendisliği açısından kullanılma açısından dinlendiği açık. Seçimlere 20 gün kala servis ediliyor, amaç toplumu bir yöne sevk etmek. Seçim sonuçlarını etkilemeye yönelik hamleler. Kamuoyu bu amacı onaylamıyor. Bu kadar ilkesiz, aymaz bir davranışı gördüğüm tablo şu vatanrdaş onaylamıyor.

ELBETTE ŞİKAYETCİ OLURUM (Suç duyurusu yapacak mı):

Kaynağı tespit edilirse elbette. Bu temel hakların ihlalidir. Konuşan kişilerin aleyhine hukuki ve cezai sorumluluk doğmaz. Bunlar aleni olmayan iki kişi arasındaki konuşmalra. İki kişi arasındaki konuşma kimseyi alakadar etmez.

AYM İPTAL EDİNCE HSYK BU HALE GELDİ: (Cemaatle ilişkide çok safmışız dedi mi?):

İlk HSYK modelinde parlamentonun üye seçmesi vardı. Ama AYM endişesi nedeniyle bu düzenlemeyi çıkardık. HSYK üyelerini seçiminde tek oy ssitemini öngörmüştük. HSYK oluşacak yapısında çoğulcu bir tablo ortaya çıksın diye.Ama AYM iptal etti. İptal ettiği günün akşamında da 'AM bu kararya HSYK'nın yapısının çoğulcu olması kuralına iptal etmiştir. Çoğunlukçu bir yapının kuralını açmıştır. Tek oy sisteminin iptaliyle HPSYK bu hale geldi. Bizim öngördümüz modelde böylebir sonuç çıkmazdı. Bizim hazırladığımız model AYM tarafından bozulmasaydı sonuç arklı olurdu.

'ŞAMAR OĞLANI DEĞİLİZ'

Konuştuğumuz belli. 2009'dan beri medyadan konuştuk. Politikacı tarih yapar gazetcieler bizi yazar. Siz bizi yazarsanız bu yanlıştır deme hakkımız yok mu? Yanlış haber çıkınca arayıp bu doğru değildir demem gerekmiyor mu? İnsani iletişim anlamında olması gereken değil mi? Siz bizim yüzümüze ayna tutun bu bizi rahatmsız etmez. Biz irahatsız eden sirk aynası tutmasıdır. Eğme bükmelerden elbette rahpatsız oluruz. Bunu muhaleet deyince suç olmuyor. Ama iktidar olarak söyleyince bu baskı oluyor. İktidarız ama şamar oğlanı değiliz. Sizin bizi eleştirme hakkınız var ama yanlış bir şeyapılırsa bunu düzeltme hakkımız var.

(İmralı tutanakları) üzerinde durduğum imralı tutanakları değildi. Yeni bir villa inşaa ediliyordu. Orad abir torba çimentoluk bile inaşaat yoktur. Böyle bir proje yoktur. Gazieteci komşumun evi yansın da ben de yumurta pişireyim diye hareket etmez.

KUTU PROJELERİNİ ANLATTI

Sadullah Ergin, Hatay Meclis birnasında seçime yönelik projelerini anlattı. Hüseyin Çelik'İn açılış konuşmasını yaptığı proje tanıtım toplantasında üç boyutlu görüntülerle yapılacak hizmetler anlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber