'Vatansız'lara ücretsiz tedavi

Bursa'da Yunanistanlı göçmenleri ziyaret eden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu 'Türkiye'de 'vatansız' pozisyonunda olup da sosyal güvencesi olmayan soydaşlarımızın tedavilerini Sağlık Bakanlığı olarak ücretsiz yapabilecek düzenlemeleri yaptık' dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Mart 2014 07:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Vatansız'lara ücretsiz tedavi

Bursa Lozan Mübadilleri Kültür ve Dayanışma Derneğinin yöneticileri ve üyelerini, merkez Nilüfer ilçesi Görükle Mahallesi'ndeki dernek binasında ziyaret eden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yaptığı konuşmada, mübadelenin ardından evini, tarihini, kültürünü, değerlerini, özlemlerini, hasretini Balkanlar'da bırakarak buraya gelen çok sayıda vatandaş olduğunu söyledi.

YURTDIŞINDAN GELECEKLER

Balkanlar'daki soydaşların tedavisi için yapılan anlaşmalara da değinen Müezzinoğlu, şunları kaydetti: 'Geçtiğimiz ay Meclis'te, Balkanlar'daki imkanı olmayan soydaşlarımızın, tabii ülkelerle 100 hastanın tedavisi için Türkiye anlaşmayla sağlıyor ama bu anlaşmada oranın Dışişleri Bakanlığı veya hükümet yetkilileri, hangi hastaları göndereceklerini onlar planlıyordu. Şimdi biz yeni bir düzenleme yaptık. Her yıl 400 hastanın, büyükelçiliklerimiz veya başkonsolosluklarımız aracılığıyla Türkiye'de tedavisini yapacağız. Bir de Türkiye'de 'vatansız' pozisyonunda olup da sosyal güvencesi olmayan soydaşlarımızın tedavilerini Sağlık Bakanlığı olarak ücretsiz yapabilecek düzenlemeleri yaptık. İnşallah Türkiye bu güçlü istikrarlı yolculuğunu güçlü bir şekilde devam ettirirse bütün bugün konuştuğumuz sorunların bir kısmı o gücümüzle çözülecek. Bir kısmı da tabii ki ikili ilişkilerle Avrupa Birliği (AB) süreciyle çözülecek. Sabırlı ama istikrarlı güçlü yapıya ihtiyacımız var.'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber