Yağışlı hava devam edecek mi? - Haritalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Mart 2014 09:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yağışlı hava devam edecek mi? - Haritalı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Kayseri, Nevşehir, Kahramanmaraş ve Adıyaman çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Zonguldak, Düzce, Bartın ve Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde, akşam saatlerinde Rize ve Hopa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olmak üzere; genellikle yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Gümüşhane, Bayburt ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer hafif kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzeybatı kesimlerde hissedilir derecede (4 ila 8 derece) azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneyi, Karadeniz kıyıları, Kıyı Ege ve İç Anadolu'da yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; sabah saatlerinde Zonguldak, Düzce, Bartın ve Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde, akşam saatlerinde Rize ve Hopa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber