Paralel örgüt bu kez Devlet sırlarını ifşa etti

Paralel örgüt, IŞID tarafından Süleyman Şah türbesine saldırılması halinde Türkiye'nin müdahalede bulunmasının savaş sebebi olup olmadığını tartışmak için biraraya gelen Devletin üst yönetiminin, savaş çıkarmaya çalıştığını iddia etti.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 27 Mart 2014 15:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Paralel örgüt bu kez Devlet sırlarını ifşa etti

Daha önce Suriye'ye gönderilen Tır'lara baskın yaparak Türk İstihbaratının terör örgütlerine silah taşığı imajını oluşturmaya çalışan paralel örgüt bu kez ortam dinlemesi yoluyla elde ettiği ses kayıtlarını yayınladı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Müsteşarı Feridun Siniroğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler'in bulunduğu toplantıyı dinleyen örgüt, ortam dinlemesiyle elde ettiği ses kaydını yayınladı.

Paralel örgüt elemanları twitter üzerinden yaptıkları yazışmalarda, toplantıda MİT Müsteşarının gerekirse Süleyman Şah türbesini bombalacağını iddia etmektedir. Ancak ses kaydı bu şekilde değildir. Ses kaydında, MİT Müsteşarı, Süleyman Şah türbesi için gösterilen hassasiyetin 600 km'lik sınır hattı için de gösterilmesi gerektiğini ifade etmektedir. Meslenin türbeyle sınırlı tutulmasını kabul etmeyen Fidan, sınır hattında binlerce metrekarelik vatan toprağı bulunduğunu, buradaki insanların hayatı için aynı kararlılığın gösterilmemesine itiraz ediyor.

Bu arada ses kaydında Türkiye'nin El Kadiye bağlı IŞID terör örgütünü hedef aldığı bu terör örgütü işle mücadelenin en üst düzeyde yapıldığı, sınırını ve Türkmenleri korumak için her tedbiri aldığı da anlaşılmaktadır. Ses kaydı bu yönüyle, "Türkiye El Kaide'ye destek veriyor" diyen paralel örgüt elemanlarının argümanlarının da yalan olduğunu gösteriyor.

Yayınlanan ses kaydına tepki gösteren Twitter takipçileri, Devlet sırlarının bu şekilde twitter üzerinden tüm dünyaya servis edilmesinin vatana ihanet olduğunu belirtiyorlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber