Ak Parti Bursa'da 3 aldı, 2 kaybetti

Ak Parti Bursa Büyükşehir’i yine bırakmadı, 14 olan ilçe belediye başkanlığı sayısını 15’e çıkardı. CHP bir ilçeyi aldı, birini kaybetti; sonuçta yine iki ilçe başkanlığında kaldı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Nisan 2014 09:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ak Parti Bursa'da 3 aldı, 2 kaybetti

Doğan Sarsar

30 Mart Yerel Seçimleri'nde büyükşehir yarışlarında sonucu en net tahmin edilen illerden biri de Bursa'ydı. 2004 yılından beri Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Ak Partili Recep Altepe tüm anketlerde açık ara önde görülüyordu. Nitekim 30 Mart gecesi sonucu en erken görülen illerden biri yine Bursa'ydı. Recep Altepe yüzde 49.53'lük oy oranı ile üçüncü kez Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

Uzun süredir Yayın Yönetmenliğini yaptığım Milliyet Bursa ekine Bursalılardan gelen elektonik postalara ve Bursa'ya yaptığım ziyaretlerde vatandaşlardan edindiğim bilgilere göre Recep Altepe'nin üçüncü döneme uzanan başarısının sırrı özetle şöyle:

"1. Sanayi merkezi Bursa'yı deniz uçakları, helikopterler sayesinde dakikalarla ifade edilen yolculuklarla İstanbul'a yakınlaştırması. 2. İnşaatında sona yaklaşılan Timsah Arena'yla Bursasporluların sevgisini kazanması. 3. Türkiye'de birçok ile örnek olan merkezlerle (Bilim, Kültür, Sanat) kent insanına ulaşması. 4. Doğaya yapılan yatırımla Bursa'yı Türkiye standartlarının üzerinde bir yeşil alana kavuşturması."

Yarı yarıya değişiklik

AK Parti 17 ilçesi olan Bursa'da sadece 6 ilçede mevcut belediye başkanlarını aday gösterdi. Harmancık'ta Mustafa Çetinkaya yüzde 45.38 oy oranıyla, İnegöl'de Alinur Aktaş yüzde 55.73 oy oranıyla, Kestel'de Yener Acar yüzde 43.87 oy oranıyla, Mustafakemalpaşa'da Sadi Kurtulan yüzde 40.68 oy oranıyla, Orhaneli'nde İrfan Tatlıoğlu yüzde 44.16 oy oranıyla, Osmangazi'de Mustafa Dündar yüzde 47.27 oy oranıyla bir kez daha belediye başkanı seçildi.

Büyükorhan'da Selami Selçuk Türkmen'in yerine aday gösterilen Hasan Taş yüzde 49.40'lük oy oranıyla, Gürsu'da Orhan Özcü'nün yerine aday gösterilen Cüneyt Yıldız yüzde 49.33'lük oy oranıyla, karacabey'de Ergun Koç'un yerine aday gösterilen Ali Özcan yüzde 35.04'lük oy oranıyla, Keles'te Mustafa Bektaş'ın yerine aday gösterilen Mehmet Teke yüzde 55.35'lik oy oranıyla, Yenişehir'de Bülent Hamdi Cingil'in yerine aday gösterilen Süleyman Çelik yüzde 44.57'lik oy aranıyla, Yıldırım'da Özgen Keskin'in yerine aday gösterilen İsmail Hakkı Edebali yüzde 50.64'lük oy oranıyla ilk kez başkanlık koltuğuna oturan Ak Partililer oldu. Ak Parti Mudanya'da CHP'nin gerisinde kaldı. CHP'li Hayri Türkyılmaz yüzde 41.12'lik oy oranıyla Mudanya Belediye Başkanı seçildi. Nilüfer ilçesinde ise aldığı 54.38'lik oy oranıyla CHP'li Mustafa Bozbey 'Belediye başkanlığına devam' dedi. Ak Parti iki ilçe kaybına karşılık üç yeni ilçede belediye başkanlığı aldı. İznik'te Osman Sargın yüzde 41.55'lik oy oranıyla belediye başkanlığını MHP'den, gemlik'te Refik Yılmaz yüzde 38.85'lik oy oranıyla belediye başkanlığını CHP'den, Orhangazi'de ise Neşet Çağlayan yüzde yüzde 40.95'lik oy oranıyla belediye başkanlığını Anavatan Partisi'nden alan Ak Partililer oldu.

Değişen çok şey yok

Sonuç olarak Bursa'da hem büyükşehir hem de ilçe belediyelerinde çok büyük bir değişiklik olmadı. Recep Altepe ile Büyükşehir Belediye'ni bırakmayan Ak Parti, daha önce 14 ilçe belediye başkanlığı olan Bursa'da 30 Mart'tan 15 ilçe belediye başkanlığı ile çıktı. CHP Gemlik'i kaybederken, Mudanya'yı AK Parti'den aldı. Böylece CHP Bursa'da 2 olan ilçe belediye başkanlığı sayısını 30 Mart sonrasına da taşımış oldu. MHP İznik'i, Anavatan Partisi ise Orhangazi'yi kaybetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber