Siber saldırılar, artık günümüzün savaş yöntemi

"Siber saldırıların arkasında ülkeler ve çok ciddi yazılım ekipleri var"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Nisan 2014 17:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Siber saldırılar, artık günümüzün savaş yöntemi

Trend Micro Akdeniz Ülkeleri Sistem Mühendisi ve Bilgi Güvenliği Danışmanı Mehmet Dağdevirentürk, siber saldırıların arkasında gelişmiş ülkeler ve ciddi yazılım ekipleri bulunduğunu iddia etti.

Dağdevirentürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, savaşların eskiden top ve tüfekle yapıldığını, şimdi ise bilgi ve internet üzerinden yapıldığını söyledi.

"Siber saldırıların arkasında ülkeler ve çok ciddi yazılım ekipleri var" diyen Dağdevirentürk, "Bu yazılım ekipleri, ülkeler tarafından finanse ediliyor. Bunların başında Amerika ve Çin gibi ekonomileri güçlü ülkeler geliyor. Büyük ülkeler zaten siber ordularını kurmuş durumda. Siber savaşlar artık günümüzün savaşı. Bilindiği gibi savaşlar artık bilgi üzerinden gerçekleşiyor" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin internet güvenliği ve siber saldırılar konusunda henüz istenen noktada olmadığını, siber ordu kurulması gerektiğini vurgulayan Dağdevirentürk, gerekli çalışmaların kısmen başladığını dile getirdi.

Dağdevirentürk, sözlerini şöyle tamamladı:

"Türkiye, yaklaşık 150 kişilik yazılımcı ekip ve aynı zamanda beyaz şapkalı arkadaşların bulunduğu siber ordu kurdu fakat bu, yeterli değil. Sadece Türkiye'ye yapılan siber saldırılardan korunmak için adılmış bir adım ama tabii ki Türkiye olarak daha işin daha başındayız. Amerika'ya, Çin'e ve Rusya'ya baktığınızda yıllardır bu alanda çok ciddi yatırımlar yapmışlar. Türkiye'de bu daha çok yeni ama önemli bir gelişme. Siber savaş noktasında, çok geride ya da ileride de değiliz ama çok daha hızlı ilerlememiz gerekiyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber