Belediye başkanından mesai saati fırçası!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz: - "Özellikle bayanlar, saat 16.00'dan sonra çantasını hazırlıyor, belediyeyi terk edecek, beni gördüğü anda tekrar içeri kaçıyor. Böyle bir anlayış olmaz"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2014 15:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Belediye başkanından mesai saati fırçası!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Özellikle bayanlar, saat 16.00'dan sonra çantasını hazırlıyor, belediyeyi terk edecek, beni gördüğü anda tekrar içeri kaçıyor. Böyle bir anlayış olmaz" dedi.

Kocamaz, Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) ile 845 memuru kapsayan toplu sözleşme imza töreninde, seçim sürecinde kendisiyle ilgili bazı iddialar ortaya atıldığını öne sürerek, sözleşme çerçevesinde çalışanlara yasal sınırın üst noktasında haklarını vermeye hazır olduklarını söyledi.

Seçim kampanyasında belediyede çalışan bazı memurların, siyasi parti bayraklarıyla sokağa çıktığını savunan Kocamaz, üzüntü duyduğu bu davranışın, devlet memuru anlayışına sığmadığını dile getirdi.

Kocamaz, herkesin halka hizmet için işini yapması gerektiğini vurgulayarak, "Maalesef, devraldığımız bu belediye 1980 model bir belediye. Çağdaşlıktan, yeniliklerden bihaber, iş disiplininden yoksun bir belediye" diye konuştu.

Herkesten, alacağı ücreti hak etmesini isteyen Kocamaz, şöyle devam etti:

"Halka verdiğiniz sözü yerine getirmediğiniz, yapmanız gerekenleri yapmadığınız, sabah işe başlar başlamaz saatin 17.00 olmasını takip ettiğiniz sürece bizimle bu yolda yürüme şansınız yoktur. Biz onun için temiz bir sayfa açıyoruz. Bugünden itibaren herkesi iş disiplinine uymaya, halka en iyi hizmeti verebilmek için başlatacağımız kalite yönetim sistemiyle ilgili eğitimleri ciddiye almaya ve bu eğitimi en iyi şekilde uygulamaya davet ediyorum."

Belediyenin yüzde 10 performansla çalıştığını, bu oranın artırılması gerektiğini kaydeden Kocamaz, "Ben görüyorum, özellikle bayanlar saat 16.00'dan sonra çantasını hazırlıyor, belediyeyi terk edecek, beni gördüğü anda tekrar içeri kaçıyor. Böyle bir anlayış olmaz arkadaşlar. Bu belediyede artık giriş çıkışlar kontrol altında olacak. Verilen hizmetler en kaliteli, vatandaşlarımızın gururunu incitmeyecek şekilde gerçekleşecek" dedi.

Sözleşme hakkında da bilgi veren Kocamaz, küçümsenmeyecek oranlarda zam yapıldığını ve belediyeye maliyetinin 10 milyon 773 bin 462 lira olduğunu bildirdi.

Tüm Bel-Sen Mersin Şube Başkanı Mustafa Özbay da çalışanların ekonomik ve sosyal haklarını iyileştirmeyi, iş kalitesini artırmayı, işveren ile çalışanın menfaatini dengelemeyi amaçladıklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber