Müsteşar Nihat Tosun istifa etti

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun görevinden ayrıldı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Mayıs 2014 21:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Müsteşar Nihat Tosun istifa etti

Sağlık Bakanlığındaki görev değişimi devam ediyor. Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Ali İhsan Dokucu'nun görevden alınması sonrasında, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun görevden ayrıldığını açıkladı.

Nihat Tosun'dan boşalan koltuğa Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği Sorumlusu Dr. Eyüp Gümüş gelecek. Gümüş, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinin eski başhekimi.

Görevinden ayrılan eski müsteşar Tosun 2008 yılından bu yana sağlık bakanlığı müsteşarlığı görevini yürütüyordu.

6 yıldır görevinin başında olan Tosun, önceki müsteşar Orhan Gümrükçü Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı olunca bu göreve gelmişti. Tosun, 1 yılı aşkın bir süre de Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile birlikte çalıştı.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun'un veda mesajı:

Son on iki yıldır yürütülen Sağlık Dönüşüm Programının çalışmaları süresince, Başhekimlik, Müsteşar Yardımcılığı ve nihayet beş seneyi aşkın süredir de Müsteşarlık görevlerini yürütme bahtiyarlığını Rabbim şahsıma nasip etti.

İdari görevler bir bayrak yarışıdır; vaktinde, tadında ve uygun bir şekilde bayrağın tesliminin yapılması gereken bir an mutlaka vardır. İşte bu günün o günolduğu kanaatiyle; bugüne kadar şerefle ve kibirden uzak gururla yürüttüğüm Müsteşarlık görevinden bu şekilde ayrılmaktan ve görevi teslim etmekten de aynı şekilde gurur duymaktayım.

Bu görevleri yürütme şerefini bana tevdi eden başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendiye, önceki Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ'a ve mevcut Bakanımız Uz. Dr. Mehmet Müezzinoğlu'na saygı ve teşekkürlerimi arz ediyorum. Bu süreçte birlikte çalışma fırsatını bulduğum tüm mesai arkadaşlarıma ve Bakanlığımız bünyesinde olsun veya olmasın tüm sağlık ordumuza ve sağlık sektörünün paydaşlarına da fedakar çalışmaları ve katkılarından dolayı bu vesileyle teşekkürlerimi sunuyorum.

Prof. Dr. Nihat TOSUN


Bu arada Sağlık Araştırmaları Genel Müdürlüğüne Berrak Bora Başar, Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğüne de Mehmet Bakar vekaleten atanmıştır.

Bu arada Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı için Prof. Dr. Eyüp Gümüş'ün atanacağı iddia ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber