Geleceğin mesleği: Denetim Uzmanlığı
Türkiye’nin geçtiğimiz 10 yıl içerisinde yabancı yatırımlar açısından hareketli bir dönem yaşaması en çok muhasebe ve denetim alanlarının hızlı dönüşmesine neden oldu
Uluslararası Finansal Raporlama Standartları (UFRS) , Uluslararası Denetim ve Değerleme Standartları ve yeni Türk Ticaret Kanunu (TTK) bugüne kadar alışılagelmiş "muhasebe" yaklaşımlarını kökten değiştiriyor.
Bu durumda pek çok sektörde Muhasebe Denetimi Uzmanlarına iş fırsatı yaratıyor. Zira sektörde halen yetişmiş personel açığı var. Önümüzdeki dönemlerde bağımsız denetimin KOBİ'lerde devreye girmesiyle en çok aranan mesleklerin başımda geleceği öngörülüyor.
Muhasebe ve Denetim sektöründe eğitim alan öğrenciler, iç denetim veBağımsız Denetim uzmanlığı vb.alanlarda kariyer hedeflerine kısa süre içerisinde ulaşabilirler.
Pilot Okul: Fatih Üniversitesi Öğrencileri ilk sertifikalarını aldı
Sektördeki açığın farkında olan DENETEAM Uluslararası Bağımsız Denetim ve Danışmanlık A.Ş, Fatih Üniversitesi ile işbirliği yaparak, Markalı Kariyer Eğitimi kapsamında "DENETEAM Muhasebe ve Denetim Kariyeri" dersi verdi.
Muhasebe ve denetim alanında kariyer yapmak isteyen 50'ye yakın öğrencimülakatla seçilerek staj ve iş olanağı yakaladı. Öğrenciler, 13 hafta boyunca DENETEAM'in uzman kadrosundan aldığı eğitimlerle sektörü yakından tanıyarak, iş hayatına daha donanımlı girme fırsatı yakaladılar. Derslerini başarıyla bitiren öğrenciler, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Törende ayrıca, 2014-2015 dönemi için işbirliğinin devamı için yeni imzalar atıldı.
Doğan: öğrencileri iş hayatına terfi ettiriyoruz
DENETEAM Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Doğan, üniversitelerle işbirliği yaparak muhasebe denetim sektörüne nitelikli personel yetiştirdiklerini söyledi. Derse katılan öğrencilerin uzmanlar eşliğinde kariyer planlarını yaparak mesleğe bir adım önde başlayacaklarını belirten Erdal Doğan, şöyle devam etti:
"DENETEAM Muhasebe ve Denetim Kariyeri Dersine katılan öğrencileri üniversitede okurken iş hayatına terfi ettirirken, mezun olup sahaya sürmeden iş tecrübesi kazanmalarını sağlıyoruz. Öğrencilerin kariyer planlamasında bu projeyle en az iki yıl kazandırıyoruz. Ayrıca bu eğitimi alan öğrencilere şirket bünyesinde ve sektörde iş imkanları da sunuyoruz. Bu şekilde kadromuza kattığımız bir çok personel mevcut ve her geçen yıl bu sayının artacağını umuyorum. Kurum kültürüne uygun yetişen bu öğrenciler, firmaya daha hızlı adapte oluyor. Bu sayede karşılıklı memnuniyet en üst seviyede oluyor."
Rektör Tekalan: İş dünyası temsilcileri ayaklarını üniversiteden çekmesin
Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan ise konuşmasında iş dünyası temsilcilerinin ayaklarını üniversiteden çekmemeleri gerektiğini belirterek, "Bu tarz projeler ve eğitimler sayesinde öğrencilerimiz bir yandan bölüm okuyorlar, diğer taraftan da meslek sahibi oluyorlar. Fatih Üniversitesi olarak DENETEAM ailesine üniversitemize ve öğrencilerimize bu katkılarından dolayı teşekkür ederiz" dedi.