Hızlı tren sabotajına 21 yıl hapis

Hızlı tren hatlarında sabotaj girişimlerinin artması üzerine Meclis devreye girdi. Bugün Meclis'e gelecek düzenlemeye göre, sabotajcılara 21 yıla kadar hapis cezası verilebilecek

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 27 Mayıs 2014 07:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hızlı tren sabotajına 21 yıl hapis

AYFER MALLI - KEZBAN BÜLBÜL

Ankara İstanbul arası Yüksek Hızlı Tren hattına yapılan sabotajların tekrar etmemesi için Ulaştırma Bakanlığı harekete geçti. Her bir kilometreye güvenlik görevlisi düşecek. Bakanlık bir daha sabotaj yapılmaması için önlemler alacak.

2 HAFTADA 200 SABOTAJ

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın, YHT hattının Sakarya bölgesinde son 2 haftada 200 sinyalizasyon ve haberleşme kablosunun kesildiğini söylemesi üzerine Bakanlık, Emniyet ve Valilik harekete geçti.

GİZLİ KAMERA KONULUYOR

Öncelikle hem kabloyu kesenleri bulmak hem de bir daha kesilmemesini önlemek için tedbir alınacak. Hat üzerinde belirli bölgelere gizli olarak yerleştirilmiş yüksek çözünürlüklü ve gece görüşlü kameralar yerleştirilmesi öngörülüyor.

DÜZENLEME BUGÜN MECLİS'TE

Sabotajlar hattın açılışının bir ay ertelenmesine neden olurken, yeni yargı paketi bu suça yönelik cezaları artırıyor. TBMM Adalet Komisyonu bugün 5. yargı paketi olarak bilinen yasa tasarısı görüşülecek.

21 YIL HAPİS CEZASI VERİLECEK

Nitelikli hırsızlığın cezasını artıran tasarıda, 2-5 yıl olan ceza 3 yıldan 7 yıla çıkıyor. Kamu hizmetinin aksaması halinde ikiye katlanıyor. Demiryolundan malzeme çalanlara 14 yıla kadar, suçun gece işlenmesi durumunda da 21 yıla kadar hapis cezası verilebilecek.

8 kişiye suçüstü

Yüsek Hızlı Tren hattına dadanan kablo hırsızlarına, Bilecik ve Adapazarı'nda operasyon düzenlendi, 8 kişi gözaltına alındı. Bilecik'ten geçen YHT hattında sinyalizasyon ve enerji nakil kablolarını kesen F. I (19) ve L.Y. (31) isimli şüpheliler suçüstü yakalandı. Ayrıca Pazaryeri ilçesinde Karaköy Tren İstasyonu'ndan 89 adet döküm malzemesi ile 138 adet vidayı çalan S.E. ve A.E. da tutuklandı.

İŞCİ KIYAFETİ GİYİYORLARMIŞ

Adapazarı'nın Sapanca ilçesinde ise Ankara-İstanbul 2 bin 500 metre sinyalizasyon ve haberleşme kablosu çaldıkları iddia edilen Hasan G. (26), Çetin T. (45), C.T. (15) ile çalıntı eşyaları satın alan Yahya B. (55) gözaltına alındı. Aynı bölgeden yaklaşık 10 gün önce de 2 bin metre kablo çaldıkları tespit edilen şüphelilerin, fark edilmemek için YHT hattında çalışanların iş elbiselerine benzer kıyafetler giydikleri öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber