4/C'ler 4/B'li olduğunda, 400 YTL'lik hazırlık ödeneği de alacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2006 18:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
HAZIRLIK ÖDENEĞİ DE VERİLECEK

Bakan Çelik, açılışlarda bulunmak üzere gittiği Niğde'den dönerken gazetecilerle sohbet ederek, eğitime ilişkin çeşitli konularda açıklamalarda bulundu.

Bakan Çelik, açılışlarda bulunmak üzere gittiği Niğde'den dönerken gazetecilerle sohbet ederek, eğitime ilişkin çeşitli konularda açıklamalarda bulundu. Çelik, daha önce açıkladıkları 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/c maddesi uyarınca istihdam edilen geçici sözleşmeli statüsündeki öğretmenlerin, 4/b kapsamına alınarak sürekli sözleşmeli yapılması yönündeki çalışmalarının kararname olarak Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını söyledi. Çelik, imzaların tamamlanmasının ardından kararnamenin Cumhurbaşkanı Sezer'in onayına gönderileceğini hatırlatarak, "Onaylanmayacak bir tarafı yok. Eğitim öğretim dönemi bitmeden bu arkadaşları 4-c'den 4/b'ye geçirmiş olacağız. O mesele çözülmüş olacak. Maaşlarını onaylanır onaylanmaz alacaklar" dedi.

Çelik, statüsü değişecek öğretmenlere eğitim-öğretime hazırlık ödeneği de verileceğini söyledi.

Çelik, "Ayrıca bu arkadaşlara eğitim öğretime hazırlık ödeneğinden onlarda faydalanacak. 20 bin civarında öğretmenden bahsediyoruz. Daha önce aldığımız sözleşmeli öğretmenler vardı 20 bin civarında. Onların bir kısmı sözleşmeliye geçti. Sonra aldıklarımız oldu. Ama bildiğim kadarıyla 20 bin civarında. Eğitim-Öğretime hazırlık ödeneği bütçe ile birlikte ayarlanıyor ama 400 küsür gibi bir rakam" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber