İstanbul depreme hazırlıklı

726’sı okul, bin 127 kamu binası depreme dayanıklı hale getirildi. İstanbul’da olası depremde ise 780 bin kişi arama kurtarma görevi yapacak.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 02 Haziran 2014 08:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbul depreme hazırlıklı

Erdinç Akkoyunlu/İstanbul

Bozcaada açıklarında meydana gelen sarsıntılar, İstanbul'un depreme hazır olup olmadığı sorusunu gündeme getirdi. STAR'a bilgi veren İstanbul Valiliği, kamu binalarının depreme dayanıklı hale getirildiğini açıkladı. İstanbul Acil Durum Hazırlık Projesi kapsamında şehirdeki kamu binalarının fay hatlarına uzaklığı ve inşa kalitesine bakılarak elden geçirildi. 726'sı okul olmak üzere, hastaneler, poliklinikler, sağlık ocakları gibi sosyal hizmet binalarını kapsayan toplam 909 binada çalışma sürüyor. 840 binada ise güçlendirme inşaatları tamamlandı.

185 bina yıkılıp yeniden yapıldı

Yeniden yapım kapsamında ise, 218'i okul binası olmak üzere, hastaneler, poliklinikler, sağlık ocakları, idari binalar, yurt binaları ve sosyal hizmet binalarını kapsayan toplam 250 binada çalışmaların sürdüğü, 185 binanın yıkılarak yeniden inşa edildiği açıklandı. Bugüne kadar yapılan çalışmalarda 726'ı okul, bin 127 kamu binası depreme dayanıklı hale getirilmiş oldu.

Akfırat'a koordinasyon merkezi

Cağaloğlu ve Hasdal'da bulunan koordinasyon merkezlerine bir yenisi daha ekleniyor. Anadolu Yakası'nda Akfırat'a inşaa edilen merkez bitmek üzere. Bu arada İstanbul Valiliği, arama kurtarma faaliyetleri için 39 ilçede, AFAD tarafından arasında nükleer ve radyoaktif acil durumları da kapsayacak şekilde 760 bin 934 kişiye eğitim verildiğini duyurdu. Ek olarak, kamu ve özel sektör iş birliğiyle 19 bin 311 özel personel de arama kurtarmada görev alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber