Çeşmeden kurt akıyor, Belediye Başkanı 'Olur böyle şeyler' diyor

Haber Giriş : 08 Haziran 2006 16:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çeşmeden kurt akıyor, Belediye Başkanı 'Olur böyle şeyler' diyor. Olmaz Başkan, o kadar kolay değil...

Tekirdağ ilimize bağlı Yeni Çiftlik beldesinden arayan vatandaşlar, günlerdir ilginç bir olayı aktarıyorlar. Vatandaşların evlerindeki musluklardan suyla birlikte kurtçukların aktığı söyleniyor. İfadelerine göre, akan su bulanık değilmiş ama suyla birlikte solucan, kurtçuk geliyormuş. Vatandaşlar şunları söylüyor: "Dehşete düşmüş vaziyetteyiz. Yıllardır burada yaşayan bizler, böyle bir şeye şahit olmadık.

Mahalle sakinleri olarak Belediye Başkanlığı'na gittik. Şikayetimizi ilettik.

Ancak Başkan sorunumuzla ilgilenmedi. İlgilenmediği gibi de 'Olur böyle şeyler' dedi."

Araştırma yaptık

Bu şikayetler gelince söz konusu beldeyle ilgili küçük bir araştırma yaptık. Beldenin altyapısı hala tamamlanmamış.

Çoğunlukla yazlıkların olduğu ve yazın nüfusun arttığı bir yer.

Şu anda da birçok insan beldeye taşınmış durumda. Kanalizasyon altyapısı bile tam olarak bitirilememiş. İddiaları araştırırken, konuyu bir de Belediye Başkanı'na soralım istedik. Arkadaşlarımızın aradığı Belediye Başkanı kurtçukların akmasını normal karşılayıp, "Merak etmeyin yakında geçer" dedi.İşte Yeni Çiftlik Belde Belediye Başkanı Kadir Ünal'ın konuyla ilgili sözleri:

Savunmaya bak!

"Bölge yazlık bir yer.Kış boyunca sular durgun olduğu için dibinde bu tip kurtçuklar oluşabiliyor. Sezon daha yeni başladı. Şikayetçi olanlar daha çok sahil şeridinde oturanlar. Bunların suyu yeni akmaya başladığı için bu kurtçuklar temizlenmemiş olabilir. Ama en fazla 10 gün sonra bu sorunun kalmayacağını ve suların temizleneceğini söyleyebilirim. Normalde depolarımızda tüm ölçümleri yaptık. Herhangi bir kirlilik yok." Başkan'ın tavsiyesine göre, vatandaşlar 10 gün kurtlu su içecekler. Eğer ölmezlerse 10 gün sonra suları temiz akacak ve yaşamaya devam edecekler. Helal olsun Başkan!

Faruk ERDEM / Takvim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber