Bilirkişi, TİB'i 7 gündür inceliyor

Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü ‘casusluk’ soruşturması kapsamında TİB’de savcılığın talimatıyla oluşturulan bilirkişi heyeti 7 gündür TİB’de inceleme yapıyor.

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 04 Haziran 2014 08:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Bilirkişi, TİB'i 7 gündür inceliyor

Bilirkişilerce, TİB'in sistemi didik didik incelenirken, inceleme sonrasında hazırlanacak rapor savcılığa sunulacak.

Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı, 1 Mayıs'ta yaptığı yazılı açıklamada, TİB binasında yüksek kapasitede veri aktarıldığı tespit edilen birçok uydu, internet, çanak anteni tespit edildiğini ve bunların yabancı uydulara dönük olduğunu kaydederek, soruşturma başlattığını açıklamıştı. Savcılık, sürdürülen soruşturma kapsamında TİB'in verilerin yabancı uydular aracılığıyla bilinmeyen yabancı uydulara aktarıldığı iddiasının araştırıldığını bildirmişti. Başlatılan soruşturma kapsamında savcılık içinde TÜRKSAT, TÜBİTAK ve MİT'te uzman olarak çalışan yaklaşık 10 kişiden oluşan bir bilirkişi heyeti oluşturdu. Heyet geçen çarşamba günü TİB'e giderek incelemelerine başladı. Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli polislerin de eşlik ettiği bilirkişi heyetinin incelemelerinin tek günle sınırlı olmadığı, çalışmalarını TİB'de sürdürdüğü bildirildi.

Didik didik arama yapıyor

Savcılık kaynakları, yapılan incelemenin temel amacının silindiği iddia edilen kayıtlara ulaşmak olduğunu ifade ettiler. Bu kapsamda başta dinleme verilerinin bulunduğu bilgisayar kütükleri, çatıdaki antenler, sistemleri birbirine bağlayan kablolar tek tek, bilirkişi heyeti tarafından inceleniyor. Bilirkişi heyeti için bir süre sınırlanması konulmazken, heyetin çalışmasını tamamlayıncaya kadar TİB'de kalacağının altı çizildi. Yapılacak incelemeler neticesinde bilirkişi heyeti bir rapor hazırlayarak, soruşturmayı sürdüren savcıya sunacak. Sunulacak rapor savcılığın soruşturmasına yön verecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber