Polis polis olalı böyle teklif almadı

Haber Giriş : 09 Haziran 2006 07:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bugüne kadar pek çok uluslar- arası toplantıya katılan Emniyet Genel Müdürlüğü, yeni aldığı bir davete yanıt vermekte güçlük çekiyor. Merkezi Londra'da bulunan; başkan, yönetim kurulu üyeleri gay ve lezbiyenlerden seçilen bütün AB ülkelerinde temsil edilen Gay Police Association (Gay Polis Birliği), Türk polisini konferansa davet etti. Emniyet Genel Müdürlüğü, 2-6 Ağustos'ta İsveç'in başkenti Stockholm'de yapılacak konferansa gidip gitmemeyi tartışıyor.

Eşcinsellerin polis olarak yaşadıkları mesleki sorunlara ve polis örgütlerinde yaşadıkları ayrımcılığa karşı kurulan birliğin konferansına İsveç ve İngiltere hükümetlerinden danışmanlar da katılacak. Konferansta; insan hakları ve ihlallerinin nedenleri, insan ve uyuşturucu kaçakçılığında küresel mücadele, iş hayatında aşağılanmayı engellemek ve eşit davranılmasıyla ilgili hazırlanan projenin tartışması ile HIV virüsüyle polis teşkilatında çalışmak konuları tartışılacak. Polisler, kendi aralarında grup oluşturarak konferans kapsamı dışındaki konuları da tartışabilecek.

Eğlence de var

Gay Police Association, konferanslar dışında eğlenceyi de unutmadı. Polisler, Stockholm'ün 'Pride' adlı eğlence merkezindeki barlarda eğlence düzenleyecek. Polisler için alışveriş turları yapılacak. Konferans için İsveç'e gelecek polislere, iki otelde indirimli odalar ayarlandı. Katılımcılar otele çift olarak kalacaksa günlük 75 euro, tek olarak kalacaksa 60 euro ödeyecek

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber