Pratisyen hekimlerin Başhekim Yardımcısı Olması Sıkıntı Yaratıyor

Başhekim yardımıcılığına kimlerin atanabileceği Sağlık Bakanlığı Taşra Teşkilatı Yatak ve Kadro Standartları Yönetmeliğinde düzenlenmiştir. Bu yönetmeliğe göre başhekim yardımcısı olacakların, Tıpta Uzmanlık Tüzüğüne Göre uzman olması gerekmektedir. Ancak uygulamada, 100-200 uzmanın çalıştığı hastanelerde dahi pratisyen hekimler başhekim yardımcılığına atanabilmektedir. Hastanelerde, ciddi sıkıntı oluşturan bu uygulama bir an önce düzeltilmelidir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Haziran 2006 16:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DEVLET HASTANELERİNDE BAŞTABİP YARDIMCILARININ PRATİSYEN TABİP OLMALARI YÖNETMELİĞE AYKIRI

Sağlık Bakanlığı Taşra Teşkilatı Yatak ve Kadro Standartları Yönetmeliği ile Eki Cetvellerin Değiştirilmesine Dair Yönetmeliğe (24 temmuz 2001 sayı: 24472, Resmi gazete ile yayınlanmıştır) göre hastanelerdeki başhekim yardımcıları, Tıpta Uzmanlık Tüzüğüne Göre uzman olmak zorundadır. İlgili resmi gazetede, devlet hastanelerinin kadrolarının içindeki baştabip yardımcısı kadrolarının yanında TUTG (tıpta uzmanlık tüzüğüne göre uzman) yazmaktadır. Halbuki pek çok devlet hastanesinde pratisyen tabipler, ilgili yönetmeliğe aykırı olarak başhekim yardımcılığı yapmaktadır.

Birçok ilçe hastanesinde uzman bulunmaması nedeni ile ilçe hastanelerine pratisyen hekimlerin başhekim veya başhekim yardımcısı olarak görevlendirilmesi normal karşılanabilir ve doğaldır. Ancak 100-200 uzmanın çalıştığı hastanelerde pratisyen hekimlerin baştabip yardımcısı olarak görevlendirilmesi uzmanlar arasında ciddi tepkiye yol açmaktadır.

100-200 uzmanın çalıştığı ve uzmanlar arasında da baştabip yardımcılığına pek çok taliplinin bulunduğu hastanelerde, pratisyenlerin baştapip yardımcısı olarak görevlendirilmesinin etik değildir.

Zaten tüm hastanelerde bu atamalar çok ciddi huzursuzluk doğurmaktadır.

Sağlık Bakanlığının bir anönce konuya eğilmesini ve bu huzursuzluk yaratıcı uygulamayı sonlandıracak tedbir alması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber