Karne notunda usulsüzlük iddiası

Buca'da bir ortaokulda görev yapan müdür yardımcısının aynı okulda öğrenim gören kızı ve yeğeninin notlarını sisteme yüksek girdiği iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2014 07:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Karne notunda usulsüzlük iddiası

Buca Milli Eğitim Müdürü Recep Yanık, ilçedeki Sevgi Ferit Akın Ortaokulu'nda öğrenim gören iki öğrencinin notlarının sisteme yüksek girildiği yönünde basında yer alan haberler üzerine dün müfettiş gönderilmesi talebinde bulunduklarını belirtti. Yanık, şöyle konuştu:

"Notların sisteme yüksek girildiği iddiaları üzerine inceleme başlattık. Dün itibarıyla soruşturma başladı. Bu konunun teknik olarak incelenmesi gerekiyor. Müfettişler e-okul sistemi üzerine hangi bilgisayardan kimlerin giriş yaptığını, ne gibi değişiklikler yapıldığını inceleyecek. İddia doğruysa sonucuna herkes katlanacak. Dün itibarıyla sisteme girerek bahse konu öğrencilerin durumuna baktık, buna göre öğrenciler ikinci dönem devamsız gözüküyor. Girilen notların sonradan değişitirildiği gibi bir durum da varsa teknik olarak ortaya çıkacaktır."

Bir gazetede yer alan haberde Buca'da okul müdür yardımcısının başka bir okulda okuyan kızı ve yeğenini görev yaptığı okula naklettirdiği, ardından e-okul sistemi üzerinde notlarını yükselttiği, bu sayede yeğeninin okul birincisi gözüktüğü iddia edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber