Doğu Marmara'da kayıp-kaçağa online takip

SEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Güven: - "(Merkezi Denetleme, Kontrol ve Veri Toplama Sistemi) Bu sene Sakarya tarafını yapıyoruz, önümüzdeki yıl Düzce ve Bolu'da proje tamamlanacak, proje tamamlandığında bölgedeki tüketimin yüzde 68'ini artık uzaktan izleyebilecek durumda olacağız"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2014 10:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Doğu Marmara'da kayıp-kaçağa online takip

Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven, Merkezi Denetleme, Kontrol ve Veri Toplama Sistemi'ni (SCADA) bu yıl Sakarya'da uygulamaya koyacaklarını, gelecek yıl da Bolu ve Düzce'deki çalışmaları tamamlayacaklarını belirterek, "Proje tamamlandığında bölgedeki tüketimin yüzde 68'ini artık uzaktan izleyebilecek durumda olacağız" dedi.

Güven, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2009'dan beri Kocaeli bölgesine 140 milyon lira yatırım yaptıklarını kaydederek, yatırımlar arasındaki SCADA sistemine önem verdiklerini söyledi.

SCADA üzerinden Kocaeli'deki 120 dağıtım merkezini uzaktan gözlediklerine dikkati çeken Güven, bu yolla hem aboneleri uzaktan izlediklerini hem de arızalara daha hızlı müdahale ettiklerini vurguladı.

Güven, SCADA sisteminin kendilerine büyük yarar sağladığını dile getirerek, "Yatırım Sakarya, Düzce ve Bolu'da da devam ediyor. Bu sene Sakarya tarafını yapıyoruz. Önümüzdeki yıl Düzce ve Bolu'da proje tamamlanacak, proje tamamlandığında bölgedeki tüketimin yüzde 68'ini artık uzaktan izleyebilecek durumda olacağız. Bu yatırım geliştirilerek devam edecek. 40 milyon tutarında bir yatırım bu. Bunları yaparken de enerji kesmek durumundayız. Enerji kesince arıza gibi algılanıyor ama bu yatırımlar enerji kesilmeden yerine getirilmiyor" şeklinde konuştu.

Uzaktan 20 bin sayaç okuduklarını anlatan Güven, yüzde 50'nin üzerindeki bölge tüketimini uzaktan aldıkları endeksler üzerinden faturalandırdıklarını aktardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber