Tapu, Teftiş Başkanını dışardan atayacak
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Teftiş Kurulu Yönetmeliğinde değişikliğe gitti. Yapılan değişikliğe göre, kuruma dışardan teftiş kurulu başkanı atanabilecek
12 Temmuz 2014 CUMARTESİ
Resmi Gazete
Sayı : 29058
YÖNETMELİK
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü)'ndan:
TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEFTİŞ KURULU YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA
DAİR YÖNETMELİK
MADDE 1 - 9/11/2012 tarihli ve 28462 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Yönetmeliğinin 9 uncu maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"(1) Teftiş Kurulu Başkanı, Teftiş Kurulunda görev yapmakta olan başmüfettişler arasından atanır. 20 nci maddenin birinci fıkrasının (b) bendindeki öğrenim şartını haiz olmak kaydıyla kamu kurum ve kuruluşlarında denetim hizmetleri ile ilgili görevlerde en az on yıl hizmeti bulunanlar ile daire başkanlığı, dengi veya üstü görevleri yapmış olanlar arasından Başkanlığa atama yapılabilir."
MADDE 2 - Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 3 - Bu Yönetmelik hükümlerini Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün bağlı olduğu Bakan yürütür.
DEĞİŞİKLİK YAPILAN 9. MADDE
Madde 9 - (1) Teftiş Kurulu Başkanı, Teftiş Kurulunda görev yapmakta olan başmüfettişler ile Teftiş Kurulunda başmüfettişlik unvanını almış idari yönetim kademelerinde çalışan yöneticiler arasından atanır.
(2) Teftiş Kurulu Başkanı; çeşitli sebeplerle görevinde bulunamadığı durumlarda Başkanlığa, başkan yardımcısı olarak görevlendirilmiş olan başmüfettişlerden biri, başkan yardımcısı bulunmadığı durumlarda başmüfettişlerden uygun görüleni Genel Müdürün onayı ile vekalet eder.
(3) Herhangi bir nedenle Başkanlık kadrosunun boşalması halinde, başkan vekili görevlendirmesi başkanlığa atanma şartlarını taşıyan başmüfettişler arasından Genel Müdürün teklifi ve Bakanın onayı ile yapılır.
20. MADDE
Madde 20 - (1) Yarışma sınavına katılabilmek için;
a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde sayılan genel şartlara sahip olmak,
b) En az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler ile harita, harita kadastro, geomatik, jeodezi, jeodezi ve fotogrametri mühendisi yetiştiren bölüm ve fakültelerden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt içi veya yurt dışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,