Valinin yolunu kesip, SSK emekliliği istediler

Haber Giriş : 19 Haziran 2006 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir'de yaşayan 85 yaşındaki Mustafa Tekin, Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu'ndan emekli olmak için yardım istedi.
Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, ilçe ziyaretlerinin sonuncusu için geldiği Ayvalık'ta ilginç anlar yaşadı. Kaymakam Nazım Madenoğlu ve Belediye Başkanı Bülent Türközen tarafından ilçe girişinde diğer devlet erkânınının da hazır bulunduğu konvoyla karşılanan Vali Hatipoğlu, Ayvalık Kaymakamlık binasına girişte önüne geçen Mustafa Tekin isimli yaşlı vatandaşla tanıştı. Eşi ile beraber geldiği kaymakamlıktan kendisini emekli etmelerini istediğini, ancak kimsenin ilgilenmediğini söyleyen Mustafa Tekin, Vali Hatipoğlu'ndan yardım istedi.

Ayvalık Karahayıt Köyü'nde ikamet eden 85 yaşındaki Mustafa Tekin ile yakından ilgilenen Vali Hatipoğlu, konunun incelenmesi için kaymakama talimat verdi. Valinin brifing aldığı sırada dışarıda kendisiyle sohbet eden gazetecilere konuşan Mustafa Tekin, yıllar önce maden ocaklarında çalışıp sigortası ödendiği halde emekli edilmediğini ileri sürdü.

Kaymakamlık yetkilileri ise, Mustafa dedenin emekliliği bir takıntı haline getirdiğini, yapılan incelemesinde bu zamana kadar toplam 200 günlük bir sigorta kaydının bulunduğunu, bu halde emekliliğinin mümkün olmadığını ifade etti. Mustafa Tekin'e fakir aylığı bağlanmak istendiği, ancak bunu kesinlikle kabul etmediği bildirildi.

Eşi Fatma Tekin (79) ile geldiği devlet kapısında basın mensuplarının ilgi odağı olan Mustafa dede, kendisini yaşlılık maaşı bağlanması için ikna etmeye çalışan gazetecilere, "Ben fakir aylığı istemiyorum. Bu çok onur kırıcı" diyerek herkesi şaşırttı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber