10 YTL için karneleri rehin kaldı

Haber Giriş : 20 Haziran 2006 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde oturan Halil Dinçer'in kızları Havva ve Hatice, karne parası olarak talep edilen 10'ar YTL'yi okula götürmedikleri için karne alamadı. Kumluca İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aydın, baba Halil Dinçer'in şikayeti üzerine yapılan incelemede konunun doğru olduğunun anlaşıldığını söyledi.

Kumluca İlçesi'nde oturan çiftçi Halil Dinçer'in Barbaros İlköğretim Okulu 4- B sınıfında okuyan kızı 10 yaşındaki Hatice ile 7- B sınıfında okuyan kızı 12 yaşındaki Havva, okul idaresi tarafından karne parası olarak talep edilen 10'ar YTL'yi vermedikleri için dün karne alamadı. İlçe dışında olduğu için olaydan ancak akşam saatlerinde haberdar olduğunu belirten Halil Dinçer, ?Kızlarım beni ağlayarak karşıladı. Sabah okul idaresini telefonla arayarak ne olduğunu sordum. Sınıf öğretmeni, okul müdürünün karne parası vermeyen öğrencilere karne verilmemesi talimatı verdiğini, bu nedenle bazı öğrencilere karnelerinin verilmediğini anlattı? dedi.

Bunun üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvuran baba Halil Dinçer, daha sonra da dilekçe vererek okul müdürü ve yöneticileri hakkında şikayette bulundu.

BÖYLE BİR UYGULAMA HİÇ BİR OKULDA YOK

Kumluca İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aydın, konudan bu sabah haberdar olduğunu, yapılan araştırma ile de iddianın doğruluğunun kesinleştiğini söyledi. Aydın, ?Böyle bir uygulama hiçbir okulda yok. Öğrencilerimizin karnelerinin verilmemiş olması büyük talihsizlik. öğrencilerimizin mağduriyetini gidermeye çalışıyoruz. Konuyla ilgili okul müdürünü uyardık ve gerekli incelemeleri başlattık? dedi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber