Bağ-Kur ölen sigortalıların borcunu sildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2006 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağ-Kur, öldüğü ya da başka sosyal güvenlik kurumuna kayıt olduğu belirlenen 250 bin sigortalıyı kayıtlardan düştü. Kurum, bu kişilerden görünen 5 milyar YTL'lik alacağı da sildi.

Bağ-Kur, sigortalı sayısını ve prim alacaklarını güncellemek için 2004 yılı Ağustos ayında bir çalışma başlattı. Çalışmada, kuruma 5 yıl ve daha fazla süreyle prim ödemeyen sigortalılar araştırıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, araştırma sonunda 734 bin Bağ-Kur sigortalısının 5 yıl ve daha uzun süreyle prim ödemedikleri tespit edildi.

Bu kişilerden öldüğü ya da başka sosyal güvenlik kurumlarına kayıt olduğu belirlenen 250 bini, sigortalılık niteliğini kaybettikleri için Bağ-Kur kapsamında çıkarıldı.

Çalışma sonunda Bağ-Kur'un sigortalılık niteliği taşımayan kişilerden görünen yaklaşık 5 milyar YTL'lik alacağı, kurumun toplam alacak miktarından düşüldü.

Buna göre, Mayıs ayı sonu itibariyle kuruma kayıtlı sigortalı sayısı 3 milyon 356 bin 174 olarak güncelleştirildi. Kurumun alacak miktarı da yaklaşık 74 milyar YTL olarak revize edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber