Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Anadolu, İç Ege ile Batı ve Orta Karadeniz Bölgeleri için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Eylül 2014 18:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

DHA- Yapılan yazılı açıklamada yağışların; bugün İç Anadolu'nun batısında yerel kuvvetli, gece saatlerinde ve yarın İç Anadolu'nun batısı, Batı ve Orta Karadeniz ile Afyonkarahisar, Kütahya, Aksaray, Kırşehir çevrelerinde kuvvetli, Samsun, Ordu ve Düzce çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması beklendiği belirtildi.

Meteoroloji, gökgürültülü sağanak yağış şeklinde meydana gelmesi beklenen yağışlar nedeni ile su baskını, ani sel, sel, yıldırım, dolu, kuvvetli rüzgar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

Kahramanmaraş'ta sağanak

AA- Kentte etkili olan sağanak nedeniyle rögar kapakları yerinden çıktı, çok sayıda ev ve iş yerini su bastı

Kent merkezinde etkili olan sağanak nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Yağışa sokakta yakalanan vatandaşlar, zor anlar yaşadı. Bazı vatandaşlar iş yerlerine sığındı, bazıları ise şemsiye ve montlarıyla korunmaya çalıştı. Sürücüler, su birikintileri oluşan yollarda güçlükle ilerledi, bazı otomobillerin arızalandığı görüldü.

Trafik ekiplerinin uğraşısına rağmen ana arterlerde yoğun su birikintileri ve sellerden dolayı trafik durma noktasına geldi.

Rögar kapaklarının yerinden çıkması sürücüleri zor durumda bıraktı. Oluşan selden dolayı kavşak noktalarında yoğun kum ve taş birikintileri oluştu.

Kentin çeşitli bölgelerinde birçok ev ve iş yeri, su baskını sonucu zarar gördü. Belediyeye bağlı ekipler, su baskını yaşanan yerlerde tahliye çalışmalarını sürdürüyor.

Adana'da fırtına ve yağış

AA- Kozan ilçesinde şiddetli fırtına nedeniyle 1 çocuk yaralanırken, bir ahırın çatısının çökmesi sonucu 15 büyükbaş hayvan telef oldu

Adana'nın Kozan ilçesinde fırtına ve şiddetli yağış nedeniyle birçok evin çatısı zarar gördü. Fırtınada 1 çocuk yaralanırken 15 büyükbaş hayvan İlçede öğleden sonra etkili olan sağanak yağış ve fırtına nedeniyle ilçe merkezindeki bazı evleri su bastı. Fırtınada bir besi çiftliğinin çatısının çökmesi sonucu, enkaz altında kalan 15 büyükbaş hayvan telef oldu.

Şiddetli rüzgar nedeniyle kökünden sökülen ağaçlar, enerji nakil hatlarına zarar verirken 1 çocuk uçan parçalar nedeniyle yaralandı.

Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Duru, fırtınada zarar gören çiftlik ve çevresinde incelemelerde bulunarak, afetzedelere geçmiş olsun dileğinde bulunduklarını, can kaybının yaşanmadığı olayda hafif yaralanan bir çocuğun hastanede tedavi altına alındığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber