Binbaşılara ve başçavuşlara görev tazminatı

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, askerlere yeni özlük hakları üzerinde çalışma yapıldığını açıkladı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 20 Kasım 2014 10:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Binbaşılara ve başçavuşlara görev tazminatı

Buna göre 3600 ek göstergedeki binbaşılara emekli de dahil görev tazminatı verilecek. Astsubaylara bir üst dereceye intibak işlemleri yapılacak. 2. dereceden emekli ol-muş askeri personel birinci dereceye intibak yapılarak emekli aylık hesabında kullanılan yüzde 70 yüzde 130'a çıkacak. Meclis'te milletvekillerinin sorularını cevaplayan Yılmaz, mali konularda devam eden iyileştirme çalışmalarını şöyle açıkladı:

Yüzde 70'ten 130'a

Birinci dereceye yükselmiş ve 3600 ek göstergeyi hak etmiş olan binbaşı ve başçavuşlara da emekliler dahil görev tazminatı verilmesi, yaklaşık 450 Türk lirası.

2003 yılı ve öncesi göreve başlamış olan astsubaylarımızın bir üst dereceye intibak işlemlerinin yapılması; özellikle düşük rütbeli personelin maaşlarına yüzde 20, diğer personele ise yüzde 7 ila 12 aralığında artış yapılması.

TSK personelinin özlük haklarının tek gösterge tablosuyla düzenlenmesi; lojman tahsis edilmeyen Türk Silahlı Kuvvetleri personeline yaklaşık 460 Türk lirası artış getirilmesi.

Nöbet, atış, tatbikat, eğitim gibi nedenlerle fazla mesai yapan personele aylık yaklaşık 700 Türk lirasına varan fazla mesai ücreti ödenmesi.

2'nci dereceden emekli ol-muş personelin l'inci dereceye intibak işlemlerinin yapılarak emekli aylığı hesabında kullanılan yüzde 70 oranının yüzde 130 oranına çıkarılmasına yönelik teklifler yapılmış ve ilgili bakanlıklarla koordinesi. "NEVİN BİLGİN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber