İzmir'de İnovasyon Merkezi açılacak

İZMİR'i ileri inovasyonun başkenti yapma hedefinin en önemli adım olan İnovasyon Merkezi, Urla Gülbahçe'de Şubat ayı sonunda açılacak. Merkez nitelikli tekno girişimcileri ortaya çıkaracak.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Şubat 2015 19:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İzmir'de İnovasyon Merkezi açılacak

İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi (İZTEKGEB) A.Ş'de inşaatı devam eden İnovasyon Merkezi Şubat ayı sonunda hizmete girecek. Geçen yıl Ağustos ayında inşaatına başlanan İZTEKGEB İnovasyon Merkezi'nin bütçesi toplam 7 milyon lira. Projenin 5 milyon 250 bin lirasını İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) karşıladı. Merkez, nitelikli tekno girişimcileri ortaya çıkaracak.

İZTEKGEB İnovasyon Merkezi Proje Yöneticisi Emrah Tomur, İnovasyon Merkezi Projesi'nin İzmir'in kalkınma performansının istenilen seviyede olmaması sorunundan yola çıkarak hazırlandığını söyledi. İzmir'deki tekno girişimci sayısının azlığı ve mevcut girişimcilerin ise inovasyon ve teknolojik gelişim, rekabet, bilgi ve yeteneklerinde istenilen düzeyde olmamasına çözüm olarak hazırlanan bu projenin amacı hakkında şunları söyledi:

"Nitelikli tekno girişimcileri ortaya çıkaracak ve ihtiyaç duyacakları temel gereksinimleri karşılayacak alt, üst ve sosyal yapıyı sağlayacak bir merkez kurmak ve bu merkezin, sürdürülebilir bir işletme modeli ile desteklenmiş bir ara yüz olmasını sağlamaktır. Amacımız, ihtiyaç duyulan nitelikli eğitimleri verecek, uygulanabilir iş fikirlerini kuluçkalarda geliştirecek, katma değerli mal ve hizmetler üretilmesini sağlayacak, üretilen teknolojinin ihtiyaç duyulan mecralara transferini yapacak, ileri teknoloji ürünü teçhizatı içeren teknik atölyeleri sunacak, girişimcileri ve firmaları sürekli güncel ve sosyal bir iş ağında tutarak sinerji yaratmalarını sağlayacak yenilikçi bir ara yüz ile işletilen bir İnovasyon Merkezi'ni kurmak."

İnovasyon Merkezi'nde; Kuluçka Merkezi, Tanıtım, Patentleme ve Teknoloji Transfer Ofisi, Paydaşlar Ofisi, Nitelikli Sosyal Donatı Alanları, Teknik Eğitim Salonları, Toplantı Salonları, Teknik Atölye ve Kiralanabilir Ofisler ve Kiralanabilir Ticari Alanlar birimleri faaliyet gösterecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber