YÖK'ten 'harçların ödenmesine' erteleme

Yuksekogretim kurumlarını program suresinde bitiremeyen ogrencilerden ucret alımının Subat ayı sonuna kadar ertelenmesi için üniversitelere yazı gönderildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Şubat 2015 12:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
YÖK'ten 'harçların ödenmesine' erteleme

YOK, yuksekogretim kurumlarını program suresinde bitiremeyen ogrencilerden ucret alımının Subat ayı sonuna kadar ertelenmesi için üniversitelere yazı gönderdi.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Kurul Başkanı Prof. Dr. Yekta Sarac, dün Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Milli Egitim Bakanı Nabi Avcı ile gorustü. Gorusmede yuksekogretim kurumlarını program suresinde bitiremeyen ogrencilerin odeyecekleri katkı payı ve ogrenim ucretlerine iliskin sorunun cozumu muzakere edildi. Basbakan Davutoğulu, sorunun cozumune yonelik Basbakanlıktaki yetkili kisilere konuya iliskin bir calısma baslatılması talimatı verdi.

-Medya'da çıkan haberler

YÖK açıklamasında, bazı medya organlarında "Harclarla ilgili YOK'e talimat, Basbakan Davutoglu YOK'e sorunun cozumu icin talimat verdi" seklinde bir yanlıs anlasılma neticesinde cıktıgı dusunülen haberlerin yer aldığı ifade edilen açıklamada, gorusmede konunun cozumune iliskin YÖK'ün onerilerinin Basbakan Davutoğlu'na sunulduğu belirtildi.

Kurulun, konuya iliskin karar verme yetkisinin bulunmadıgı ve sorunun cozumu icin herhangi bir talimat almasının da soz konusu olmadığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bilindigi uzere ogrenim ucreti ve katkı payları ile ilgili islemler Yuksekogretim Kurulu Baskanlıgınca degil, ilgili mevzuat cercevesinde kanun ile duzenlenmektedir. Yuksekogretim Kurulu olarak yasa hukmunun dısına cıkarak duzenleme yapabilmemiz ve karar alabilmemiz mumkun degildir. Bununla birlikte Basbakanlıkca bir calısma baslatıldıgı icin, yuksekogretim kurumlarını program surelerinde bitiremeyen ogrencilerden ucret alımının Subat ayı sonuna kadar ertelenmesine iliskin üniversitelerimize bugun bir yazı gonderilmistir. Kamuoyunun dogru bilgilendirilmesi acısından, konu ile ilgili yapmıs oldugunuz haberlerde bu hususu dikkate almanızı onemle rica ederiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber