'Cep'ten Büyükanıt aleyhine 4 bin mesaj

Haber Giriş : 01 Ağustos 2006 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinin AKP'li Belediye Başkanı Recep Somoğlu'nun cep telefonundan 4 bin kişiye, dün Genelkurmay Başkanlığı'na atanan Orgeneral Yaşar Büyükanıt aleyhine ifadeler içeren kısa mesaj (SMS) gönderildi. Mesajlar 'R. Somoğlu' rumuzu ve 'Genç Subaylar' imzasıyla yollanırken, telefonun sahibi olan belediye başkanı, "Mesajlarla ilgim yok" diye konuştu.

Radikal'in sorularını yanıtlayan Recep Somoğlu ise söz konusu mesajların kendisinin kullandığı bir programın şifresinin 'kırılması' sonucu gönderildiğini belirtti. İstanbul'daki bir şirketten iki yıl önce satın aldığı programla cep telefonlarına SMS gönderdiğini anlatan Somoğlu, "Dün sabah şirketin genel müdürü Sabri Öz beni arayarak cep telefonuna benim adımla bir mesaj geldiğini söyledi. Ancak bu olayla ilgim yok. Benim kullandığım programın şifresini kullanarak birisi benim yerime mesaj göndermiş" dedi.

Genel müdür Sabri Öz ise yaptıkları araştırma sonucu mesajların Somoğlu'nun kullanıcı adı ve şifresi kullanılarak gönderildiğini söyledi. Öz, mesajların hangi bilgisayardan gönderildiğinin tespiti için çalıştıklarını, ancak 'sürekli değişen IP kullanıldığı için bunun tespitinin zaman alabileceğini kaydetti. Dün akşam saatlerinde gönderilen ikinci mesajda ise "Büyükanıt hakkındaki aslı astarı olmayan iddiaları içeren mesaj firmamız ve ismi geçen R. Somoğlu tarafından gönderilmemiştir" denildi.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber