Bu yıl ilk kez 5 ilde denenen e-kayıtta geç kalanlar için şans...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2006 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu yıl ilk kez 5 ilde uygulamaya başlanan e-kayıtta, kırsal kesimlerdeki aksamalar nedeniyle hedeflenen sayıya henüz ulaşılamadığı, bugüne kadar kayıt yaptırmayanların 14 Ağustostan itibaren ilçe milli eğitim müdürlüklerine başvurabilecekleri bildirildi.

Kayıt sırasında zorla bağış alındığı yönündeki iddiaların önüne geçmek, veliye kayıtlarda kolaylık sağlamak ve her öğrencinin evine en yakın okula gitmesini sağlamak amacıyla Adana, Ankara, Eskişehir, İstanbul ve İzmir'de pilot uygulama olarak bu yıl 1 Haziranda başlatılan internet üzerinden kayıtlarda, kırsal kesimde aksamalar oluyor.

Milli Eğitim Bakanlığı genelgesi doğrultusunda, 14 Temmuzda sona eren kayıtlar, 28 Temmuza kadar uzatıldı, ancak bu tarihin de dolmasına rağmen hedeflenen rakamlara henüz ulaşılamadı. Bu nedenle, çocuğunun kaydını yaptıramayan velilere 14 Ağustostan itibaren yeni bir imkan daha tanınıyor. Veliler, bu tarihten itibaren ilçe milli eğitim müdürlüklerine başvuruda bulunarak, kayıtlarını yaptırabilecekler.

Bakanlığın, meb.gov.tr veya ilsis.meb.gov.tr adresinden yapılan kayıtlarda, velinin beyanı esas alınıyor, ancak kaydın kesinleşmesi için velinin okula ikametgah belgesini götürmesi gerekiyor.

Adana İl Milli Eğitim Müdür Vekili Atilla Gülsar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il genelinde nüfus kayıtlarına göre 42 bin 558 kayıt beklenirken, bugüne kadar 28 bin 474'ünün internet üzerinden kaydının gerçekleştiğini bildirdi.

Gülsar, kayıt yaptırmayanların zor durumda kalmamaları için 14 Ağustostan itibaren yine genelge doğrultusuda ilçe milli eğitim müdürlüklerine başvurabileceklerini ifade etti.

'UYGULAMA AMACINA HİZMET EDİYOR'

Gülsar, uygulamanın benimsendiğini, zorla bağış iddialarının önüne geçildiğini, her öğrencinin evine en yakın okulda eğitim görmesinin sağlandığını belirterek, şunları söyledi:

''Yaptığımız gözlemlere göre, bakanlığımızın bu uygulaması amacına ulaşıyor. Tek sorun velilerin e-kayıtta yaşadıkları aksaklıkların giderilmesi. Özellikle kırsal kesimlerde bu uygulamada evlerde bilgisayar ve internet bağlantısı sınırlı olduğu için sıkıntı yaşandı. Bu yörelerdeki okul yönetimleri sıkıntıyı kendilerine başvuran velilerin kayıtlarını internet ortamından yaparak gidermeye çalıştı. Ancak, sonuç bu yardımın da yeterli gelmediğini gösteriyor.'' Gülsar, e-kayıtta ikametgah adresini yanlış bildirenlerin kayıtlarının geçersiz sayılacağını belirterek, ''Kayıtların kesinleşmesi için ikametgah belgesi istenecek. Okuldaki mevcut kontenjan dolmadığı takdirde boş bırakılacak. Her okul, kendi sorumluluk alanı dışından öğrenci alamayacak'' dedi.

Tüm okul yönetimlerinin internet üzerinden yaptıkları kayıtları incelemeyi sürdürdüğünü ifade eden Gülsar, yapılan incelemede, beyan ettiği adreste ikamet etmeyenlerin çocuklarının kayıtlarının kendi bölgelerine yönlendirileceğini kaydetti.

Gülsar, bu yıl pilot uygulama olarak hayata geçirilen proje için gerek ilçe milli eğitim müdürlüklerinin gerekse okul yönetimlerinin tüm önlemleri aldığını, 14 Ağustostan itibaren herhangi bir tıkanıklığa fırsat vermeden kayıtların yapılabileceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber