Doğu'da kar yağışı etkili oluyor

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı etkili olmaya devam ediyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Nisan 2015 11:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Doğu'da kar yağışı etkili oluyor

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı etkisini sürdürüyor.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, alçak basınç sistemi altındaki bölge genelinde, havanın çok bulutlu, aralıklı sağanak, karla karışık sağanak ve kar yağışlı geçmesi bekleniyor.

Bölge genelinde etkisini artıran kar yağışının ardından kent merkezleri beyaza büründü. Vatandaşlar araçlarının, ev ve iş yerlerinin üzerinde biriken karları temizlemeye çalıştı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile İl Özel İdaresi ekipleri, karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 4, Ardahan'da 3, Erzurum'da 2, sıfırın üzerinde olmak üzere Bitlis, Muş ve Ağrı'da 2, Van'da 3, Hakkari'de 5 derece ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Van ve Hakkari'de 12, Muş'ta 10, Bitlis'te 9, Ağrı'da 8, Ardahan'da 6, Erzurum'da 5, Kars'ta 3 derece olması bekleniyor.

Kent merkezlerindeki kar kalınlıkları ise Kars'ta 20, Erzurum'da 4 ve Ardahan'da kaydedildi.

- 23 Nisan kutlamalarına soğuk hava engeli

Ardahan'da da kar yağışı aralıklarla devam ediyor.

Vali Ahmet Deniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte üç gündür olumsuz hava koşullarının etkili olduğunu söyledi.

Soğuk havanın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarını da etkilediğini ifade eden Deniz, "Bugün çocuklarımızın bayramıydı. Ancak hava muhalefeti nedeniyle açık alanda istediğimiz gibi kutlayamıyoruz. Hava şartları nedeniyle okullar içeride kutlama yapacaklar" dedi.

Deniz, kentte olumsuz bir durumun yaşanmaması için ilgili kurumların hazır olduğunu belirtti.

Karayolları 183. Şube Şefi Ümit Yıldırım ise kent genelinde kar yağışının sürdüğünü ifade ederek, özellikle yüksek kesimlerde görülen buzlanmadan dolayı sürücüleri uyardıklarını kaydetti.

Sarıkamış ilçesinde etkili olan kar yağışı kent merkezini beyaz örtüyle kapladı. Araçlarına yaz lastikleri takan sürücüler trafikte zor anlar yaşadı. Belediye ekipleri cadde ve sokaklarda greyder ve kepçelerle kar küreme çalışması başlattı.

Denizli'de kar yağışı

Hava sıcaklıklarındaki düşüşle kentin yüksek kesimleri ile Antalya karayolu Cankurtaran bölgesinde kar yağışı etkili oldu.

Tavas ilçesi Sarıabat Mahallesinde evlerin çatıları beyaz örtüyle kaplanırken, Çameli ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Atatürk anıtına çelenk sunma töreni kar yağışı altında yapıldı.

Kar yağışı nedeniyle Cankurtaran'da karayolunda olumsuzluk yaşanmadığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber