Başbakanlık: Üst kurulda personel maaşı düşsün

Haber Giriş : 14 Ağustos 2006 08:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BDDK ile TMSF kurul üyelerinin ardından, her iki kurumda Başbakanlık Müsteşarı'ndan yüksek maaş alan personel bulunduğunu belirleyen BTK, maaşların düşürülmesini istedi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) kurul üyelerinin ardından, üst kurullardaki personel maaşları da Başbakanlık'a takıldı. Her iki kurumda da maaşı Başbakanlık Müsteşarı'na göre daha yüksek olan personel bulunduğunu tespit eden Başbakanlık Teftiş Kurulu (BTK), maaşların aşağı çekilmesini istedi.

Başbakanlık Teftiş Kurulu daha önce üst kurul üyelerinin maaşlarının Başbakanlık Müsteşarı'nın maaşının altına çekilmesini istemişti.
Teftiş Kurulu tarafından hazırlanan raporda her iki kurulda yapılan ücret artışları eleştirilirken, BDDK ve TMSF'nin raporda yer alan eleştiriler konusunda Başbakanlık'a bir cevap yazısı gönderdiği öğrenildi. Yazıda personel ücretlerinde yapılan artışın Bankalar Yasası'ndan alınan yetkiyle yapıldığı ve artışların hukuka uygun olduğu görüşü savunuldu.

Soruşturma açılabilir

BDDK ve TMSF'nin, yazısının ardından Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı, konuyu tekrar incelemeye aldı. Yapılan inceleme sonucunda, Başbakanlık bu kez, görüşünü değiştirdi ve üst kurul üyelerinin maaşlarında yapılan artışın Bankalar Yasası'na uygun olduğunu belirledi. Ancak, personel maaşlarının bu kapsamda değerlendirilemeyeceği, her iki kurumdaki personelin maaşlarının Başbakanlık Müsteşarı'nın maaşının altına çekilmesi gerektiği belirtildi.
Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun personel maaşlarının aşağıya çekilmemesi halinde, konuyla ilgili olarak soruşturma açabileceği ifade edildi.

Başkan yardımcıları etkilenecek

Başbakanlık Teftiş Kurulu tarafından eleştiri konusu olan BDDK ve TMSF'deki maaş artışları, Kasım 2005 tarihinde yürürlüğe giren yeni Bankalar Yasası çerçevesinde yapıldı. Bankalar Yasası'nda yer alan maaş artış yetkisiyle birlikte, kurul üyelerinin maaşları 9 bin YTL seviyesine yükseltilirken, başkan yardımcıları, daire başkanları ve diğer personelin maaşları da yeniden düzenlendi.

Yeni düzenlemeyle başkan yardımcılarının maaşları da halen yaklaşık 4.3 bin YTL düzeyinde olan Başbakanlık Müsteşarı'nın maaşını geçti. Eğer Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun, talebi yerine getirilirse, başkan yardımcılarının maaşlarında bir düşüş sözkonusu olacak.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber