Sağlık Bakanı: Uzman hekimler kamuda çalışsın

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2006 16:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ?Uzman hekimlerimiz muayenehanelerinde vatandaşlardan kazanmak yerine kamuda tam gün çalışsınlar. Bunu teşvik edelim ve biz onlara devlet olarak ödemeyi yapalım? dedi.

Bursa'daki 2 günlük incelemelerinin ardından kara yoluyla Ankara'ya dönerken İnegöl ilçesinde eşi ve çocuklarıyla birlikte kahvaltı yapan Akdağ, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Bursa'da yaptığı incelemeler sırasında görüştüğü vatandaşlardan bazılarının, ?Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde Maliye Bakanlığının son tebliği gerekçe gösterilerek, yeni sevklerin istendiğinden, bazı tetkikler için dışarıya gönderildiklerinden, hatta para istenildiğinden? yakındıklarını söyledi.

Bu uygulamanın mutlaka yanlış bir anlaşılmadan ya da herhangi bir görevlinin yanlış anlamasından kaynaklanmış olabileceğini ifade eden Akdağ, şunları kaydetti: ?Rektörümüz olmadığı için konuyla ilgili rektör yardımcısıyla görüştüm. Devletin hastanelerinin, yine devlete ait üniversite hastanelerinin böyle bir uygulaması kesinlikle olamaz. Kanuni değildir bir defa. Dolayısıyla vatandaşımız bizim hastanelerimizde, yani Sağlık Bakanlığına ait hastanelerinde böyle bir durumla karşılaşmamışlardır. Bu konuda gerekli genelgeleri gönderdik. Yanlış anlaşılmalar olmasın diye, hizmet alırken vatandaşımızın kamuda beş kuruş ödemesi gerekmemektedir.Tabii, sosyal güvencesi olan vatandaşlarımız için geçerlidir dediklerim. Bu hususta herhangi bir görevli, Sağlık Bakanlığına ait hastanelerde, devletin üniversite hastanelerinde, (Maliyenin böyle bir tebliği var onun için bize para ver) diye teşebbüste bulunursa, vatandaşlarımız bunu mutlaka hastane yönetimine götürsünler. Meselelerini çözemiyorlarsa o fakültenin dekanına götürsünler, gerekirse ilimizin valisine götürsünler.?

?UZMAN HEKİMLER KAMUDA ÇALIŞSIN?

Bakan Akdağ, vatandaşların sağlık hizmeti alırken kendilerini kamunun sağlık ocaklarından, hastanelerinden başka bir adrese gitmek zorunda hissetmemelerine çok önem verdiklerini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:?Özellikle tam gün çalışan uzman hekimlerimize ödediğimiz rakamlar iyi. Uzman hekimlerimiz muayenehanelerinde vatandaşlardan kazanmak yerine kamuda tam gün çalışsınlar. Bunu teşvik edelim ve biz onlara devlet olarak ödemeyi yapalım. Hal böyle olunca bu uygulamayı gerçekleştirdiğimiz için vatandaşlarımızın başka adres aramasına hiç gerek kalmaz. Bu hususta meslektaşlarımızı tenzih ederek söylüyorum, ama herhangi bir zorlamayla karşılaşılırsa da mutlaka il sağlık yöneticilerine kaymakamlıklara, valiliklere giderek vatandaş meselesini çözmelidir.?

İNEGÖL'E HASTANE

AK Parti Bursa milletvekili Sedat Kızılcıklı'nın 200 bin nüfusu aşan ilçede devlet hastanesinin çok yakın zamanda yetersiz kalacağını savunarak, ilçeye yeni hastane yapılmasını istemesi ve beyin cerrahı talebinde bulunması üzerine, İnegöl'ü Bursa bölgesinde önemli merkez olarak gördüklerini kaydeden Akdağ, İnegöl'den Bursa'ya hasta sevkini en aza indirmek için önemli adımlar attıklarını, imkanlar ölçüsünde ilçeye beyin cerrahı da gönderebileceklerini vurguladı.

Bakan Akdağ, İnegöl Devlet Hastanesinin yatak sayısı itibariyle diğer illere göre şanslı olduğunu belirterek, ?Ancak bizler kaliteli, ferah odalı hastaneler yapmak istiyoruz. İnegöl'de uygun ve zemini sağlam bir arazi gösterilirse, biz adım atmaya hazırız. Bu, bir süreçtir önemli olan adımı atmaktır. Hastanelerimizi küçük mekanlara, küçük arazilere inşa etmek ve sonrasında sorunlarla karşılaşmak istemiyoruz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber