Hal hatır sordular örgüt üyesi oldular

Tahşiye örgütü davasında, elle tutulur delil bulamayan Paralel Yapı, 16 sanığın sıradan günlük konuşmalarını, örgüt delili saymış

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 15 Mayıs 2015 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hal hatır sordular örgüt üyesi oldular

ÖZGÜR CEBE

Fethullah Gülen'in bir konuşmasında söylediği, ardından Paralel Yapı'nın gündeme getirdiği 'tahşiye' adlı örgüte üye oldukları iddiasıyla yargılanan ve beraat eden 16 sanıkla ilgili gerekçeli karar açıklandı. Kararda, sanıkların birbirleriyle yakın dost ve akraba olduğu, telefondaki iyi niyetli hal, hatır sorma ve konuşmalarından çeşitli anlam ve yorumlar çıkarılarak örgüt yaratıldığı vurgulandı. Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi verdiği beraat kararının gerekçesini tamamladı. 16 sanığın beraat ettiği davada gerekçeli kararı yazan mahkeme, hayal ürünü delillerle örgüt yaratıldığını, operasyonu yapan polislerin, sanıkları El Kaide ile ilişkilendirmeye çalıştıklarını, ancak hiçbir delil elde edemeyince sanıkların fezlekedeki suç hanesine, "El Kaide yanlısı Radikal Mehmet Doğan grubu üyesi olmak" yazdıklarını kaydetti. Tahşiye adı altında yurt genelinde 120 kişi hakkında soruşturma yürütüldüğü ve 16 kişi hakkında ise Diyarbakır'da dava açıldığı belirtilen gerekçeli kararda, tahşiye adlı örgüte para toplandığı iddia edildiği ancak yargılamada bu parayı medrese kirası için dini sohbetlere katılanların bağışladığı kaydedildi. Gerekçeli kararda ayrıca, "Sanıklar hakkında mahkumiyetlerine yeterli, inandırıcı, kesin ve somut hiçbir delil elde edilememiştir" denildi.

SUÇ YARATMIŞLAR

Gerekçeli kararda, "Telefon görüşmeleri, dini içerikli ya da namaz sonrası dini sohbetler içermektedir. Suç yaratılmaya çalışılmıştır" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber