Akyıldız: Hiç kimseye amirlik yapmaya ihtiyacımız yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2006 16:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, konfederasyon olarak hiç kimseyi temsil etmeye, hiç kimseye amirlik yapmaya ihtiyaçları olmadığını söyledi.

MHP Ankara İl Başkanı Ömer Demirel ve beraberindeki heyet, Türkiye Kamu-Sen'in Abdi İpekçi Parkında kurduğu "Toplusözleşme Takip Çadırını" ziyaret etti.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Akyıldız, KESK ve Memur-Sen'in Türkiye Kamu-Sen'in toplu görüşmelerde takındığı tutuma yönelik eleştirilerinin anımsatılması üzerine, en çok üyeye sahip konfederasyon olarak kanunun kendilerine verdiği yetkiye göre heyet başkanlığı yaptıklarını ifade etti.

Bunu içine sindiremeyenlerin kullandığı ifadelerin, kendilerini bağlayacağını kaydeden Akyıldız, şöyle konuştu:

"Bu konuda bir şey söyleme ihtiyacı duymuyorum. Türkiye Kamu-Sen'in hiç kimseyi temsil etmeye, hiç kimseye amirlik yapmaya ihtiyacı yoktur. Türkiye Kamu-Sen, kamu çalışanlarını temsil etmektedir. Bu konuda kapris yaratmak isteyenleri, kaprisleriyle baş başa bırakıyorum. Amirlik ile heyet başkanlığını ayırt edemeyen bir konfederasyon başkanına sadece acırım."

Bircan Akyıldız, dünkü görüşmelerin sonunda enflasyon farklarının ödenmesine Nisan ayından itibaren başlanmasına yönelik tekliflerinin gerekçesinin sorulması üzerine, yüzde 2.38'lik enflasyon farkının 1 Ocaktan itibaren memur maaşlarına yansıtılması konusunda siyasi iradenin bir karşı ısrarı bulunduğunu ve bundan geri adım atmasının mümkün görünmediğini ifade etti.

Akyıldız, "Türkiye Kamu-Sen olarak yüzde 2.38'in Nisandan itibaren uygulanmasında ısrar edeceğiz. Ama orası bir pazarlık masasıdır. Sadece yüzde 2.38'i bahane ederek pazarlığın tıkanması gibi bir niyetimiz söz konusu değildir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber