'Öğretmen maaşları işçi ücretlerine endekslensin'

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Ağustos 2006 16:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BES: Memur maaşları açık artırmada

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Başkanı Gürkan Avcı, 647 YTL olan en düşük memur maaşının, Kamu-Sen'in 1.023, KESK'in 1.050, Memur-Sen'in ise 1.475 YTL olarak düzenlenmesini istedikleri toplu görüşmeleri, "Açık artırma yoluna gittiler? diye eleştirdi.

2007 yılında memurlara verilecek zammı belirlemek üzere başlayan toplu görüşmelerin ilk toplantısı, dün Başbakanlık Yeni Binası'nda yapıldı. Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, 17 Ağustos Perşembe gününe ertelenen Toplu Görüşmelerde gelinen durumla ilgili olarak yetkili konfederasyonları eleştirdi. Avcı, yaptığı basın açıklamasında 647 YTL olan en düşük memur maaşının, Kamu-Sen'in 1.023, KESK'in 1.050, Memur-Sen'in ise 1.475 YTL olarak düzenlenmesini istekleri toplu görüşmeleri, "Yetkili sendikalar üyeye şirin görünmek için memur maaşında açık artırma yoluna gitmişlerdir" diye eleştirdi. "Yetkili sendikalar ve hükümet memurları kandırmaya devam etmektedir ? diyen Avcı, şunları söyledi:

?Hükümeti anlamakta zorluk çekmiyoruz. Bu Hükümet memur düşmanı olduğunu defalarca kanıtlamıştır. Bugünkü iktidarın memurlara yeni hak ve kazanımlar vermesi şöyle dursun, memurların hak ve kazanımlarını teker teker budamak istediği ortadadır. Zorluk çektiğimiz konu; Hükümetin bu tutumu karşısında yetkili kamu sendikalarının ne işe yaradığıdır. Yetkili sendikaların görevi Hükümetin karşısında ?tuzluk' gibi oturmak mıdır? Yetkili sendikalar bu hali adeta dilenciyi andırmaktadır.?

ÖĞRETMEN MAAŞLARI İŞÇİ ÜCRETLERİNE ENDEKSLENSİN

Avcı, 17 Ağustos'a ertelenen toplu görüşmelerin bir an önce sonuca ulaşmasını beklediklerini söyleyerek, öğretmen maaşlarının işçi ücretlerine endekslenmesini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber