İlköğretimde, e-kayıt konusunda rahatlatan açıklama

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2006 17:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ilköğretim çağına gelmiş çocuğu bulunan çalışan anne ve babaları rahatlan açıklamayı yaptı.

Bakan Çelik, bu sene ilk kez 5 ilde pilot olarak uygulanan 'e-kayıt' ta yaşanan sıkıntılardan biri olan çalışan anne ve babaların ilköğretim çağındaki çocuklarıyla ilgili olarak, "Çalıştıkları kurum bölgesindeki okullara kayıtlarını yaptırabilecekler" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Kızılcahamam'da düzenlenen ve 81 İl Milli Eğitim Müdürü'nün katıldığı 'değerlendirme' toplantısı sonrasında e-kayıt'ta yaşanan sorunlar hakkında açıklama yaptı. Çelik, bu konuda bir genelge yayınladıklarını hatırlatarak, "Eğer annesinin babasının iş yerine yakınsa, ilçedeki komisyonlara yetki verdik. Kontenjan dahilinde anne ve babalar çocuklarını çalıştıkları kurumların bölgelerindeki okullara kayıt yaptırabilecekler" dedi. Çelik, e-kayıt sisteminde yaşanan sorunlardan biri olan "Bölge dışında kalmış okulda okuyan kardeşin diğer kardeşiyle aynı okulda okuyabilmesi" için de kayıt yaptırılabileceğini bildirdi. Çelik, "Bir kardeş bir okulda okuyorsa, diğer kardeş de bölgelerinde olmasa dahi o okulda okuyabilecek. Bu istisnai bir hükümdür. En azından bu yıl bunu uygulayacağız. Ayrıca, eğer bir çocuk, bir okulda ana okuluna devam etmişse, o okula da onun kaydını yapacağız" dedi. Çelik, bu istisnalara, yayınladıkları genelgelerde de yer verdiklerini ve bu konuda yetkinin ilçe milli eğitim müdürlüklerinde değil, ilçelerde kurulan komisyonlarda olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber