İbrahim Kalın: Bin takım elbise iddiaları komik

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın; Anayasa Mahkemesi'nin dershanelerin kapatılması kararını iptal etmesinden, Demirtaş'ın silah bırakma çağrısına, Yargı mensuplarına 1000 takım elbise hediye edildiği iddialarından koalisyon turlarına kadar gündüme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş : 15 Temmuz 2015 14:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İbrahim Kalın: Bin takım elbise iddiaları komik

AYM'NİN DERSHANE KARARI

AYM'nin verdiği kararla ilgili henüz gerekçeli kararı görmedik. Gördükten sonra değerlendirmemizi yapacağız. Bugün MEB'de konuyla ilgili toplantı yapıldı. Öğrenci ve velilerimiz herhangi bir sıkıntıya maruz kalmayacaklardır, gerekli tedbirler alınacaktır.

DEMİRTAŞ'IN ÇAĞRISI

Çözüm süreci ile ilgili olarak, silah bırakılmasıyla ilgili olarak Demirtaş'ın yaptığı açıklamayı gördük. Bu çelişkili ifadeleri ifade etmekte bile insan zorlanıyor. Muhatabı belli dediğiniz kişi geçtiğimiz Şubat ayında bu çağrıyı yapmış. PKK hala neden silah bırakmıyor? Terörü romantize ederek çözüm sürecinin ilerleyeceğini iddia etmek de abesle iştigal olur. Son günlerde Ağrı'da, Göle'de gördüğümüz gibi kamu düzenini tehdit eden bir örgütün kalkıp siyaset diliyle biz barış, demokrasi istiyoruz demesi de komik kaçıyor.

Çözüm sürecini başlatan irade ortadadır. Ama sanki bu iradeyi koyan kişi Cumhurbaşkanımızı değilmiş gibi Cumhurbaşkanımızı hedef alan propagandalara başvurulması da kabul edilebilir bir durum değildir. Biz bunu Suriye ile ilgili hadiselerde de gördük. Kobani olayları olduğunda da Kobanili insanlara kapılarını açan Türkiye idi. Cumhurbaşkanımızın 'Kobani düştü düşüyor' açıklamasını takla attırıp ona karşı bir husumet unsuru olarak göstermenin izahı yoktur. Sanki, Suriye'de Kürtler ne olursa olsun umurumuzda değil gibi çok çirkin bir kara propagandanın unsuru haline getirildi. Suriye'den gelen hiç kimsenin dinini, etnik kimliğini sormadık. Ama öbür tarafta DAEŞ'le mücadele adı altında sınırımızda diğer gruplara baskı yapılmasını da elbette kabul etmemiz mümkün değildir.

Biz orada fiili bir durumun Suriye'nin bütünlüğüne zarar vereceğini açıkça ifade ettik. Amacıumız Türkye'nin milli çıkarları çerçevsinde sınır güvenliğini sğalamak, Suriye halkının bilrik beraberliğini sağlayacak adımların atılmasını sağlamaktır

CHP'Lİ TANAL'IN 1000 TAKIM ELBİSE İDDİASI...

Neresini düzelteyim ben bunun diye bir hikaye var ya. Deli saçması iddiaların ortaya atılması utanç verici bir durum. Çocukça, komik iddialarla yapılmaya çalışılması ne Meclis'in onur ve itibarına yakışıyor ne de vekilin. Bunları böyle abuk sabuk bilgilerle iddia olarak ortaya atmak dahi komiklikle ciddiyetsizlikle izah edilebilir. Türkiye'de gündem olmak çabalarından başka bir şey ifade etmiyor. Altın klozet yalanlarının ortaya çıktığını görmüyorlar mı? Böyle bir şey asla sözkonusu değildir. Cumhurbaşkanlığı makamına hakarettir. Yargı mensuplarına yapılmış bir hakarettir. Kesin bir dille reddediyoruz.

KOALİSYON TURLARI

Koalisyon görüşmelerinin içeriği ile ilgili bir değerlendirme yapmam doğru olmaz. Biz tabii hayırlı olmasını diliyoruz. Cumhurbaşkanımız da bayram sonrasında bu süreci takip edecektir.

G-20 ZİRVESİ

Teyitler geldi. Bütün G-20 liderleri katılıyor zirveye. Seçim süreci olsa bile G-20 Zirvesi ilan edildiği tarihte yapılacak. Bu ayın sonunda Çin ziyaretimiz olacak. Orada da G-20 zirvesini ele alacağız. İçerik olarak aynen devam ediyor. Erteleme ya da gecikme söz konusu değil

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber